5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

16 yaşındaki kız 16 gündür kayıp

Mersin'de, elindeki kozmetik ürünlerini satmak için evden ayrılan 16 yaşındaki genç kızdan bir daha haber alınamadı. Gözü yaşlı aile, çocuklarının bir şebekenin eline düşmesinden endişe ediyor.

Cumhuriyet Evleri'nde ailesi ile birlikte yaşayan D.A., 23 Temmuz günü elindeki kozmetik ürünlerini satacağını söyleyerek evinden ayrıldı. Yaklaşık bir saat sonra cep telefonu kapanan genç kızdan bir daha haber alınamadı.

Anne Azize A., kızının bir firmanın kozmetik ürünlerini satarak aile bütçesine katkı sağladığını belirterek, "Kaybolduğu gün elinde kalan kozmetik ürünlerini bir mağazaya satacağını söyleyerek evden ayrıldı. Aradan bir saat geçmişti. Geciktiği için cep telefonundan aradım kapalıydı. Akşam babası geldiğinde kızımın kozmetik ürünlerini satacağını söylediği mağazaya gittik. Ancak o mağazaya hiç gelmediğini öğrendik. O günden sonra kendisinden bir daha haber alamadık. Başına bir şey gelmesinden korkuyorum" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan baba Faik A. ise, kızı kaybolduktan sonra Mersin'de aramadık yer bırakmadıklarını, bulamayınca da polis merkezine ve savcılığa müracaat ettiklerini söyledi.

Ancak tüm bu girişimlerden bir sonuç alamadıklarını anlatan Faik A., şunları söyledi: "Kendi çabalarımla araştırmaya çalıştım. Kızımın son olarak Mersin Otogarı'nda görüldüğünü öğrendim. Yaptığım araştırmada Gaziantep'e giden bir otobüs firmasından kızımın adına bilet düzenlendiğini öğrendim. Kızımın adına biletin kesildiği yer Gaziantep. Yani birileri kızımın adına Gaziantep'ten bilet almış. Kızımın kaybolduğu gün Gaziantep'e gittiği ortada iken yaptığımız tüm aramalara rağmen bulamadık."

Kızını Gaziantep'te de aradığını, oradaki emniyet güçlerine de durumu bildirdiğini dile getiren acılı baba, sözlerine şöyle devam etti: "Kızım sevdiği bir gençle gitmiş olsaydı şu ana kadar arar ve en azından iyi olduğunu bize bildirirdi. 16 gündür haber alamıyoruz. Yavrumun bir şebekenin eline düşmüş olmasından korkuyorum. Kızım kayboduktan sonra gecemiz gündüzümüze karıştı.

Gözümüze uyku girmiyor. Yetkililerden bir an evvel kızımın bulunması için yardım istiyorum. Başına kötü bir şey gelmesinden korkuyorum."

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 22:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?