30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

18. hizmet yılına ‘merhaba’ dedi

BAŞKAN KOCAMAZ 18. HİZMET YILINA ‘MERHABA’ DEDİ

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 18. hizmet yılına Tarsuslularla birlikte ‘Merhaba’ dedi.

Tarsus Belediye Meclis salonunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Sinevizyon gösterisi ile devam eden tören Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın “Hizmet Ödülü” isimli şiirini okumasıyla devam etti.

1994 yılının Tarsus için bir milat olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta olmaz denilen birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kısa öz geçmişi hakkında katılımcılara bilgi veren Başkan Kocamaz, “Beni bu göreve Kuvayı Milliye ruhu taşıdı. Halkımızın beklentilerine cevap vermeye çalıştım. Bu ruh devam ettiği sürece hizmete devam etmeye de kararlıyım. Bizler Molla Kerim’lerin, Adile Halaların, Kuvayı Milliye ruhu taşıyanların torunlarıyız. Onların ruhunu hizmetlerimizle yaşatmanın gayretini güdüyoruz. Bir misyonun temsilcileriyiz. Bu misyonun temsili belediye başkanlığı yada milletvekilliği görevleriyle daha iyi yapılabilir. Biz belediye başkanlığını tercih ettik. Halkımız böyle istedi. Biz hancıyız. Hiç kimse bizi yolcu olarak algılamasın. Yarın halk vaki olduğunda cenazemiz yine burada olacak. Hiç kimse bizi başkaları ile kıyaslamaya da kalkmasın. Bu kentte yaşayanlar, bize ve misyonumuza sahip çıktığı sürece buradayım. Allah güç ve kuvvetimizi artırsın. Bu kutsal yolda Cenab-ı Hak yar ve yardımcımız olsun” dedi.

17 yılda Tarsus’u modern bir kent haline getirdiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Bugün itibariyle 17 yıldır Tarsus halkına hizmet veriyoruz. Tarsus halkı 4 dönemdir, Tarsus tarihinde olmayan bir olayı gerçekleştirdi. Demek ki Tarsus halkı yapılanlardan memnun ki tekrar tekrar bizlere görev verdi. 1994’de böyle bir görevi arkadaşlarımız bize tevdi ettiklerinde biraz da tereddütle karşıladık. Aday olmama hatta parti yönetimine girmeme rahmetli annem babam eşim dâhil hiçbir yakınım razı değildi. Ama 1980 öncesinde Tarsus’un konumunu biliyorduk. Şahıs olarak ve camia olarak çektiğimiz sıkıntıları biliyorduk. Ve cenabı Allah demek ki böyle bir görev için bizi o badireler içerisinde saklamış ve 1994’e getirmiş. Bugün için işte iş yerinde daha fazla büyüyebilirdim ifadesiyle pişman mısınız derseniz pişman değilim. Niye pişman değilim? Çünkü ne kadar zengin olursanız olun, ne kadar işinizi büyütürseniz büyütün yiyeceğiniz bir lokma ekmek. Faydanız size ve yanınızda çalıştırdığınız insanlara olabilir. Ama cenabı Allaha binlerce kez şükrediyorum ki 1994’ de verilmiş o kararla sadece şahsıma yâda çevreme değil tüm Tarsus’a hizmet etme, hizmet üretme işini cenabı Allah benim sırtıma yükledi. Tabii belediye başkanlığı zor ve vebali ağır olan bir görevdir. Bu zor görevi başarma yolunda bana destek veren halkıma ve Hakk’ıma binlerce kere teşekkür diyorum, binlerce defada şükrediyorum" diye konuştu.

Belediyeciliğe bir ilke getirdiklerini söyleyen Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Koltukla büyüyenlerden değil koltuğu büyütenlerden olmaya çalıştık. Beni bu göreve o günkü Kuvva-i Milliye ruhu taşıdı. Halkımın beklentilerine cevap vermeye çalıştım. Bu ruh devam ettiği sürece de hizmete kararlıyım. Bizler Molla Kerimlerin, Adile Halaların Kuvva-i Milliye ruhu taşıyanların torunlarıyız. Onların ruhunu hizmetlerimizle yaşatmanın gayretini güdüyoruz. Biz bir misyonun temsilcileriyiz. Bu misyonun temsili siyaseten ilçe teşkilatında olabilir, belediye başkanlığında olabilir, milletvekilliğinde olabilir. Biz bu işe belediye başkanlığıyla başladığımızdan bu son dönemde ki bütün tezviratlara rağmen tercihimizi belediyeden yana koyduk. Halkımız böyle istedi bizde halkın sesine kulak verdik. Özellikle herkesin şunu altını çizerek söylüyorum ki bilmesi lazım. Biz bu Tarsus’ta hancıyız. Hiç kimse bizi yolcu olarak algılamasın. Yarın hak vaki olduğunda cenazemiz yine burada defnolacak. Hiç kimse bizi başkalarıyla kıyaslamaya da kalkmasın. Bu kentte yaşayanlar bize ve misyonumuza sahip çıktığı sürece biz bu Tarsus halkına hizmetkarlık yapmaya devam edeceğiz. Allah güç ve kuvvetimizi arttırsın daha çok hizmet edelim. Allah güç ve kuvvetimizi arttırsın şer odaklarıyla daha çok mücadele edelim. Bu kutsal yolda, çıktığımız bu hizmet yolunda cenabı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun."

17 yılda yapılan hizmetleri slayt eşliğinde anlatan Başkan Kocamaz, “Fahrettinpaşa, Gazipaşa, Barbaros, Bahçe ve Kemalpaşa mahallesine parklar yaptık. Ethem Çalışkan okuma salonu Tarsusluların hizmetine sunduk. Akıllı Vezne, Toy Bahçesi, mezarlığa yeni cami, Haydar Aliyev Köprüsü, Derviş Eroğlu parkı, Dr. Devlet Bahçeli bulvarı sulama kanalı ihata duvarı ve demir korkuluk, 1 nolu su deposuna perde duvarı, parkomat gibi hizmetleri hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, yapımı devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılacak hizmetler hakkında da bilgi verdi. Kocamaz, “Dr. Devlet Bahçeli bulvarı sulama kanalını geliş bölümüne ihata duvarı, Kırklarsırtı Mahallesine spor kompleksi, Yunus Emre Mahallesi spor Kompleksi, şehir stadı inşaatı, Sungurlar Evi restorasyonu, Mimar Sinan bulvarına köprü, trapez kanal ve demir korkuluk, Yeşil Evler mahallesine park, Türkiye’nin ilk elektriğin santralinin ortaya çıkarılması, D-400 ve D-750 servis yolları açılması ve aydınlatılması, Altaylılar Mahallesine park, Berdan çayı üzerine köprü, yeni mezbahane, canlı hayvan pazarı, 27 Aralık stadının tamamlanması, 27 Aralık ve Yeni mahalle semt pazarı, köylü pazarı, Ülküköy alışveriş merkezi, Erkut Kuzeyman spor kompleksi, Tarsus Belediyesi Başkanlık binası restorasyonu, çöp aktarma istasyonu, evsel katı atık depolama alanı rehabilitasyonu, tarihi ticaret merkezi projesi hazırlanması, Haydar Aliyev Köprüsü Ankara yoluna bağlanması, kamulaştırma çalışması, Berdan barajı mutlak koruma sahası kamulaştırma hazırlıkları devam ediyor, makam cami çevresinin açılması, fuar alanı kamulaştırma çalışmaları, antik yolun projelendirilmesi, hayvanat bahçesi, at çiftliği ve toplu konut çalışmalarına hız vereceğiz” dedi.

Tören bitiminde belediyenin iki personeli Kocamaz’a çiçek ve hediye sundular.

BAŞKAN KOCAMAZ 18. HİZMET YILINA ‘MERHABA’ DEDİ
BAŞKAN KOCAMAZ 18. HİZMET YILINA ‘MERHABA’ DEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 10:31:02
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 12:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?