5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

180 rallici kokteylde buluştu

20. Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 35 günlük bir maratonun ardından Mersin'e ulaşan yatlar, Mersin Balıkçı Barınağı'nda demirledi.

24 Nisan'da İstanbul Ataköy'den yola çıkan ve uzun bir yolculuktan sonra Mersin'de demir atan yatlardaki sporcular, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen kokteyl ile stres atma fırsatı buldu. Etkinliğe Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile çok sayıda davetli katıldı.

19 ülkeden 61 yat ve toplam 180 rallicinin katıldığı kokteylde konuşan Macit Özcan, söz konusu organizasyonun temel amacının amatör denizciler arasında dostluğun geliştirilmesi ve aynı zamanda da Doğu Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin kültürlerinin tanıtılması olduğuna dikkat çekti. Böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendilerini gururlandırdığını anlatan Özcan, Mersin'in gerek ulusal, gerekse de uluslar arası arenada tanıtımı noktasında da rallinin önemli bir misyon üstleneceğini savundu.

Öte yandan bu yıl 20.'si organize edilen Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi, 24 Nisan'da İstanbul Ataköy Marina'da start aldı. 74 gün süreceği belirtilen organizasyonda yatların bin 679 deniz mili kat ederek, Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Suriye, Lübnan, İsrail ve Mısır'da yer alan toplam 24 marina ve limanı ziyaret edeceği kaydedildi.

Rallinin 3 Temmuz'da İsrail'in Herzliya Limanı'nda sona ereceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 16:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?