2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

19 Mayıs Futbol Turnuvası başladı

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Kupası Köyler Arası Futbol Turnuvası başladı.

Toroslar Belediyesi Akbelen Koray Aydın Stadı'nda Emirler-Yampar maçıyla başlayan turnuva öncesi düzenlenen törene; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın yanı sıra Yenitaşkent Belediye Başkanı İsmail Çarşılı, Bahçeli Belediye Başkanı Halil Ünal ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda spor sever katıldı.

Geleneksel hale gelen turnuvanın bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının köyler arasındaki kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirtti.

Tuna, turnuvanın centilmenlik içerisinde geçmesini dileyerek, "Sosyal ve kültürel etkinlikler ile spor tüm insanlığın ortak paydasıdır. Burada 63 karşılaşma oynanacak. Amaç, insanları bir araya getirmek suretiyle deşarj olmalarına, dostluk ve kardeşlik adına güzel anlar yaşanmasına vesile olmak. Bu müsabakalarla birlikte Mersin camiasından yetişen hakemlerin kendilerini yetiştirmelerine de zemin hazırlamış olacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' veciz sözünden hareketle güzel ve centilmence geçecek bir turnuva olmasını temenni ediyor, katılan tüm takımlara başarılar diliyorum" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?