3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

19 Mayıs'a coşkulu kutlama

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Mersin'de coşkuyla kutlandı.


Mersin'deki ilk tören sabah Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'ndaki kutlamalar ise havaların sıcak olması nedeniyle akşam saat 17.00'de gerçekleştirildi. Törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi.


Stadyumdaki tören, Vali Aksoy, Tuğamiral Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden kutlamalarda Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, bir konuşma yaptı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarken, milletçe büyük onur ve gurur duyulduğunu belirten Gül, "Bu bayramın ulusumuza ve tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum" dedi.


Gül'ün konuşmasının ardından bir öğrenci 'Atatürk'ün Gençliğe Hitabı'nı okurken, 'Gençlik Andı' ise törene katılan öğrenciler tarafından hep birlikte söylendi. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirların okunduğu kutlamalar, öğrencilerin rengarenk giysileri ile katıldığı tören geçidi ile sürdü. Tören geçidine katılan öğrenciler taşıdıkları pankartlarla 'sigarasız bir dünya' mesajı verirken, ayrıca bazı dövizlerde ise çocukların 'bisiklet yolu' talebi gözlerden kaçmadı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir helikopter de stadyum üzerinde uçarak, halkın bayramını kutladı. Kutlamalar, öğrencilerin tören geçidinin ardından gerçekleştirdiği gösterilerle son buldu. Törenin sonunda Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, sahaya inerek öğrencilerle birlikte '10. Yıl Marşı'nı söyledi. Mersin'deki gösterileri, fon grubu ile birilikte 50'nin üzerindeki okuldan yaklaşık 3 binin üzerinde öğrencini hazırladığı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 20:16:55
Güncelleme :20 Mayıs 2008 Salı 10:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?