4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

19 Mayıs'a görkemli kutlama

MERSİN'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI

'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı', Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Mersin Valiliği tarafından organize edilen kutlamaların ilki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Vali Hüseyin Aksoy tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti.

Törene Vali Aksoy'un yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Milletvekili Muffero Şenik, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, askeri ve mülki protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Kutlamalar kapsamında 'Şeref Defteri'ni de imzalayan Hüseyin Aksoy, söz konusu deftereyse şu cümleleri yazdı; "Tüm mazlum milletler için yol gösterici olan, Türk bağımsızlık mücadelesinin başladığı bugünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Türk gençliği, emanet ettiğiniz Cumhuriyet'i ilelebet muhafaza ve müdafaa edecektir. Samsun'a çıkışınızın 91. yıldönümü nedeniyle sizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." Vali Aksoy'un 'Şeref Defteri'ni imzalamasıyla buradaki tören sona ererken, kutlamaların da tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda saat 17.00'da başlayacak etkinliklerle devam edeceği belirtildi.

MERSİN'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
MERSİN'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
MERSİN'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 14:48:04
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 17:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?