2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

190 derslik için protokol imzalandı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' kapsamında toplam 190 derslik için hayırsever kişi ve kurumlarla protokol imzalandığına dikkat çekerek, eğitime yapılan desteğin de geleceğe yapılan yatırım olduğunu savundu.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde yer alan liseye yapılması planlanan ek derslik için Mersin Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende 'Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında protokol imzalandı.

Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Mersin'de eğitim alanında var olan derslik ihtiyacının karşılanması noktasında, hayırsever kişi ve kuruluşlarla protokoller imzalandığını hatırlatarak, son 2 yıllık zaman diliminde de 14 protokol yapıldığını ve bu noktada da toplam 190 dersliğin yapılması için de başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Aksoy, söz konusu dersliklerin önemli bir kısmının inşaat çalışmalarının tamamlanarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başladığını, bir bölümünün de inşaatının devam ettiğini dile getirdi.

Yeşilovacık'ta yer alan liseye ek olarak 6 dersliğin yapılması için de Türk Haber-İş Sendikası Mersin Şubesi ile protokol imzaladıklarını da sözlerine ekleyen Aksoy, "Eğitime yapılan bu destekler, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza yapılan bir yatırımdır. Bu yatırımlar da çocuklarımızın daha iyi yetişmelerine fırsat tanıyacaktır. Bu nedenle de tüm hayırsever kişi ve kurumların katkılarını bundan sonraki süreçte de bekliyoruz" dedi.

Türkiye Haber-İş Sendikası Mersin Şubesi Eğitim ve Dinlenme Tesisi Müdürü Fevzi Yüksel de, sendika olarak eğitime önem verdiklerini, bu kapsamda da Yeşilovacık'ta ihtiyaç duyulan dersliklerin yapımı için gerekli desteği de vereceklerini belirtti. Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ile Türkiye Haber-İş Sendikası Mersin Şubesi Eğitim ve Dinlenme Tesisi Müdürü Fevzi Yüksel arasında ek derslik yapılması noktasında protokol imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?