4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

2. el otomobilde 'devir' sıkıntısı

İKİNCİ EL OTOMOBİLDE 'DEVİR' SIKINTISI

Mersin Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı, ikinci el otomobillerin devrinde 'takipçiler'in devreden çıkarılarak tüm alım satım işleminin noter aracılığıyla yapılmasının mantıklı bir açıklamasının olmayacağı gibi vicdanen de kabul edilemeyeceğini söyledi.

Veysel Sarı, ikinci el otomobillerin devrinde vatandaşa kolaylık sağlanması adına yapılan düzenlemelerin bir sonucu olarak Türkiye genelinde 120 bin işletmenin kapısına kilit vurmak zorunda kalacağını söyledi. Veysel Sarı, bunun yanında yüz binlerce insanın da işsiz kalacağını bildirdi. Yapılan düzenlemenin her ne kadar bir takım kolaylıklar sağlasa da uygulamanın esnafa olumsuz yansıdığını anlatan Sarı, buna bağlı olarak sadece Mersin'de 300 işletmenin kapandığını, yaklaşık bin 500 kişinin işsiz kaldığını açıkladı.

Yüz binlerce insanın adeta ekmeğiyle oynandığını anlatan Sarı, şöyle konuştu: "İşsizlik oranının yüzde 21'e ulaştığı bir dönemde hayata geçirilen bu uygulamanın halkın yararına olmadığı açık ve net. Sektörde faaliyet gösteren 120 bin işletme ve buradaki 350 bin çalışan göz ardı edilmiştir. Bu kararın neden olacağı olumsuzluklar önümüzdeki dönemde daha iyi anlaşılacak. Biz bu uygulamayı mantıken olduğu gibi vicdanen de doğru bulmuyoruz."

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer de söz konusu düzenlemelere sert tepki göstererek, işsizlikle mücadelede yetersiz kalınırken, yine binlerce insanın işsiz bırakılmasının asla kabul edilemeyeceğini vurguladı. Talat Dinçer, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu karar bir çok uygulamada olduğu gibi düşünülmeden alınmış popülist bir karardır. Ülke genelinde 300 bin insanımızı işsiz bırakmak yerine devir işlemlerini takipçiler yapsa ne olurdu. Değişen nedir?"

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:28:03
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?