8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

2. kademe için koştular

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüplerarası Atletizm Kros Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları Mersin'de başladı.

68'liler Ormanı Spor Sahası'nda bu sabah başlayan şampiyonaya 12 takımdan 200'ü bayan yaklaşık 550 sporcu katılıyor. 4'ü erkek, 4'ü bayan olmak üzere 8 kategoride yapılan müsabakalarda Büyük Erkekler 10 bin metre, Büyük Bayanlar ise 6 bin metre koştu. Genç, Yıldız ve 15 Yaşaltı kategorileriyle devam eden müsabakaların bugün akşam saatlerinde sona ereceği ve dereceye giren sporcuların Antalya'da yapılacak olan 2. Kademe müsabakalarına katılacakları belirtildi.

Müsabakalarla ilgili bilgi veren Fenerbahçe Kulübü Atletizm Şube Kaptanı Fikret Çetinkaya, şampiyonaya 20 sporcu ile katıldıklarını, bunlardan 16'sının takım halinde, 4'ünün ise ferdi olarak yarıştığını belirterek, "Şu ana kadar büyük erkeklerde maalesef en iyi atletimiz Halil Akkaş sakatlandığı için yarışmayı terketti. O yarışmayı takım halinde ikinci bitirdik. Genç Erkekler'de de birinci durumda geldik buraya, tekrar takımımız birinci durumda şu an. Genç Bayanlar'da da inşallah birinci oluruz. Bundan sonra yapılacak olan Yıldız Erkekler'de de birinci olacağımızı tahmin ediyorum. Böylece buraya geldiğimiz 4 takımdan 2'si şampiyonluk iddiasını Antalya'daki finale taşıyacak. Fenerbahçe, uzun yıllar krosa bu kadar ciddi takımla katılmamıştı. Bu sene kısa sürede oluşturduğumuz bu takımlarla pistlerden sonra krosta da ses getireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Büyük Erkekler kategorisinde 5. olan Fenerbahçeli sporcu Bekir Karayel ise, yarışmalarda hava iyi olmasına rağmen parkur biraz ağır olduğu için zorlandıklarını belirterek, "Takım halinde ikinci durumdayız, birinci olma şansımız hala sürüyor. Bir kademe daha var Antalya'da. Orada da başarılı olmayı hedefliyoruz. İnşallah hedefimize ulaşırız ve Fenerbahçe her yerde olduğu gibi krosta da şampiyon olur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 15:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?