8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

2. plaj yolu tamamlanıyor

Mersin'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı Musa Mutlu, 2. plaj yolunda devam eden alt yapı ve parke döşeme çalışmalarının 10 güne kadar tamamlanacağını bildirdi.


Erdemli'nin ortasından geçen D-400 karayolunun altında kalan bölgenin yol ve kaldırım çalışmasının hızla devam ettiğini belirten Mutlu, yıl sonuna kadar 120 dönümlük alanda parke döşemesi ve kaldırım çalışması yapılacağını kaydetti.

 
1. ve 2. plaj yolundaki çalışmalarda zor olan bölümlerin bittiğini ve 2. plaj yolunda TEDAŞ’ın yer altına alması gereken elektrik iletim hattı alt yapısını da belediyenin hazırladığını ifade eden Mutlu, “TEDAŞ, bizim yaptığımız alt yapı bacalarından kablolarını çekerek çalışmasını bitirecek. Yapılan yerler yeniden kazılmayacak” dedi.


Yol, kaldırım ve parke döşeme çalışması sırasında 54 yıldır değişmeyen su ve kanalizasyon borularını da tamamen deştirdiklerinin altını çizen Mutlu, “Yılların ihmalkarlıklarını yeni çalışma ile tamamen ortadan kaldırdık. Yıl sonuna kadar 120 bin dönümlük alan üzerinde kaldırım kilit parke döşemesi hedefliyoruz. Bugüne kadar 50 bin metre kare alanda kaldırım, yol ve parke döşeme çalışması yaptık” diye konuştu.
Yol ve parke döşeme çalışmasının tamamen belediyenin öz kaynakları ile gerçekleştirildiğini kaydeden Mutlu, yol ve kaldırım çalışmasında kullandıkları parke hizmet alımını ihale yoluyla aldıklarında 2 milyon YTL ödemek zorunda kalacaklarını, ancak ihale açmadan kendi öz kaynaklarını devreye sokarak parkeyi kendilerinin imal ettiğini ve böylece belediyeyi 1 milyon YTL kara geçirdiklerini söyledi.


2. plaj yolunda parke döşeme çalışmasını denetleyerek 2 milyonuncu parke taşını mahalleli çocuklarla birlikte döşeyen Mutlu, “Halkımıza söz verdik, vatandaşımızı kışın çamurlu, yazın tozlu yollarda yürütmeyeceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 17:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?