9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

2 aylık gelin kayıp!

Mersin'de, "Ailemin yanına gidiyorum" diyerek evinden ayrılan 2 aylık gelinden 45 gündür haber alınamıyor. Kızının kaybolduğu günden bu yana gözyaşı döken anne, "Yeter ki kızım gelsin, istemiyorsa boşanır. Kaybolduğu günden bu yana hiç aramadı, hayatından endişe duyuyorum" dedi.

5 yıl önce ailesiyle birlikte Almanya'dan Mersin'e gelen Hazal Gündoğdu (18), görücü usulüyle akrabalarının oğlu Ahmet Abdulkadir Gündoğdu ile dünyaevine girdi. 2 ay boyunca mutlu bir şekilde evliliğini sürdüren Hazal, 30 Ekim tarihinde "Ailemin yanına gidiyorum" diyerek kayınbabasının evinden ayrıldı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. 45 gündür herhangi bir haber gelmeyen genç kadının ailesi, çocuklarının hayatından endişe ederek, meraklı gözlerle kapının veya telefonun çalmasını bekliyor.

Almanya'da doğup büyüdüğü için Türkçesi zayıf olan, Almanca ve Arapça konuşabilen Hazal Gündoğdu'nun annesi Ayten Erdem, kızının kaybolduğu günden bu yana kendilerini hiç aramadığını söyledi. Kızından 45 gündür ne bir telefon ne de bir haber geldiğini belirten anne Erdem, oysa kızının kendisine çok düşkün olduğunu, kaçmış olsa mutlaka arayıp bir haber bırakacağını kaydetti. Kızıyla ilgili belirsizliğin kendisini kahrettiğini ifade eden acılı anne, "Ne yaşadığını biliyoruz ne öldüğünü. Eğer kızım beni duyuyorsa, lütfen arasın ya da gelsin. Kocasını istemiyorsa zaten artık geri göndermeyiz. Bir başkasını seviyorsa onunla olsun, ama yeter ki ortaya çıksın" diye konuştu.
Kızının fotoğraflarıyla avunan ve sık sık elindeki fotoğrafları öpüp koklayan gözü yaşlı kadın, "Kızımın bir sıkıntısı olsa benimle paylaşırdı. Hiçbir şey söylemedi, aniden ortadan kayboldu. Başına kötü bir şey gelmesinden korkuyorum" dedi.

Anne Ayten Erdem, kızı kaybolduğu günden beri her çalan telefonda her açılan kapıda sanki kızından bir haber gelecekmiş gibi heyecanlandığını, ama bir sonuç çıkmayınca kahrolduğunu belirtti. Annesine sarılarak teselli etmeye çalışan Hazal'ın ağabeyi Ömer Erdem de, kız kardeşinin böyle aniden ortadan kaybolmasına bir anlam veremediğini dile getirerek, "Evlenmesi için kimse onu zorlamadı. Kendisinin de rızası alınarak evlendirildi. Eğer kendisi kaçtıysa lütfen ortaya çıksın. Hepimiz perişan haldeyiz. Kimse ona 'Niye gittin, nereye gittin?' diye kötü muamele yapmayacak. Kaçırıldıysa da, onu görenlerin polise bildirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 10:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?