4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

2 balıkçıdan 4 gündür haber yok

KAYBOLAN 2 BALIKÇIYI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mersin'in Tarsus ilçesinde balık avlamaya giden ve 4 gündür kendilerinden haber alınamayan 2 balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Aydın Öztürk (40) ile Nedim Balkış (35), 4 gün önce balık avlamak için kayıkla Seyhan nehrini geçerek Akdeniz sahilinde Deliburun mevkiinde ağlarını suya bırakarak beklemeye koyuldu. Denizin kabarması ve dalgalanması neticesinde kayıkları alabora olma tehlikesi geçiren balıkçılar, zor da olsa kıyıya ulaşmayı başardılar. Ancak denizde serpilen ağlarını toplamak isteyen balıkçıların yeniden denize açılmaları neticesinde kayık parçalandı. Denize düşen balıkçılardan ise haber alınamıyor.

Balıkçıları bulmak için yapılan arama çalışmaları sırasında 2 balıkçının kullandığı balıkçı kayığı parçalanmış halde bulundu. Ayrıca 2 arkadaşa ait battaniye ile el feneri bulundu.

Balıkçıların dalgalara yenik düştükleri ve boğularak öldükleri sanılıyor. Bölgede araştırma yapan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Ekipleri balıkçıların bulunabileceği yerlerin adeta didik didik aramaya başladı. Olayın ardından Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan da bölgeye gitti.

Alabora olduktan sonra parçalanan ve sahile vuran kayığın bulunduğu noktada açıklama yapan Kaymakam Gödekmerdan, balıkçıların cumartesi günü kaybolduklarını ancak kendilerine 2 şubat 2010 salı günü kayıp müracaatında bulunulması üzerine arama çalışması başlattıklarını söyledi. Gödekmerdan, "Sahil Güvenlik ekipleri denizden ve jandarma da karadan arıyor. Şu ana kadar bir netice alamadık. Aramalarımız devam ediyor" dedi.

Kaymakam Gödekmerdan, Çiçekli köyü muhtarı Sadık Kenarlı'nın teknesiyle sahil kenarlarında dolaşarak 2 balıkçının arama çalışmalarına katıldı.

KAYBOLAN 2 BALIKÇIYI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 10:54:04
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 13:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?