4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

2 bin kişiden PKK'ya lanet

ERDEMLİ'DE İSRAİL VE PKK PROTESTOSU

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldıran İsrail ve İskenderun'da Deniz Üs komutanlığı'na roketatar ile saldırarak 7 askeri şehit eden PKK terör örgütü aleyhine protesto gösterisi düzenlendi.

Mersin'in Erdemli İlçesinde Erdemli Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklaması ile İsrail ve terör örgütü sert bir dille kınandı. Basın açıklamasına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Hazırlanan ortak basın açıklaması platform sözcüsü Ömer Tuncel tarafından okundu.

Açıklamada İsrail'in insanlık suçu işlediğini ifade eden Tuncel, "İsrail'in büyük bir İnsanlık suçu işleyerek her türlü İnsanlık dışı Ambargoyu uyguladığı ve hayat hakkı tanımadığı Gazze'ye, tamamen gıda ve ilaç yardımından oluşan ve içinde yaklaşık 50 Ülkeden 700 insanın bulunduğu 9 gemiden oluşan İHH İnsani Yardım filosu, uluslar arası sularda eli kanlı İsrail askerleri tarafından ateş açılarak durdurulmuş ve sonucunda ilk belirlemelere göre 9'u Türk 16 yiğit İnsan şehit olmuştur. Uluslararası sularda gerçekleşen bu insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Hiç bir gerekçe bu İnsanlık dışı saldırıyı masum gösteremez" dedi.

Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıyı da nefretle kınadıkları ifade eden Tuncel,

"İsrail saldırısı yine aynı saatlerde Hatay'da meydana gelen terör saldırısı acaba bir tesadüf mü dür? Okuyan ve düşünen bütün vicdanlara tekrar sesleniyorum acaba bir tesadüf mü ? Yıllardır ülkemizi kana bulayan terör örgütünün arkasında kimlerin olduğunu bu terör saldırısı ile biraz daha aydınlığa kavuşmuştur. Kamuoyunda İsrail'in bu hain saldırısının gündemi işgal etmemesini hedef aldığına inandığımız ve ülkemizin yıllardır başına musallat olan terör belasına 7 evladımızı daha şehit vermiş bulunuyoruz. Gerek Hatay'da gerçekleşen hain saldırı neticesinde ölen 7 şehidimiz gerekse katil İsrail askerleri tarafından öldürülen 16 şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve tüm İslam alemine başsağlığı diliyoruz. Allah şefaatlerinden bizleri mahrum bırakmasın.Türk milletinin başı sağ olsun" diye konuştu.

Konuşmanın ardından birlik ve beraberlik için dua edildi. Basın açıklamasının ardından 2 bin kişilik kalabalık taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla 1 kilometre mesafedeki Saim Göküş Parkı içindeki şehitler anıtına yürüdü. Burada da yapılan duanın ardından kalabalık olaysız dağıldı.

Basın açıklamasına kadınların ve çocukların yoğun ilgisi dikkat çekti.

ERDEMLİ'DE İSRAİL VE PKK PROTESTOSU
ERDEMLİ'DE İSRAİL VE PKK PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 09:50:04
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 12:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?