5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

2 gıda denetim aracı hizmette

Mersin İl Tarım Müdürlüğü tarafından kentte yürütülen gıda denetimlerinin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin yanında tüketici ve üreticilerin bilgilendirilmeleri amacıyla 2 gıda denetim ve kontrol aracının hizmete sunulduğu bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, tüketicilere güvenli ve uygun kalitede gıda arzının sağlanması noktasında başlatılan denetimlerin belirli periyotlarda sürdürüldüğünü, bunun yanında satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimi, numune alınması, analiz ve kontrolünün daha etkin ve yeterli düzeyde yapılabilmesi konusuna da öncelik verdiklerini anlattı.

Hasan Hüseyin Oluğ, tüketicilerin taklit, tağşiş ve sağlıksız gıda tüketiminden korunarak, tüketici ve üreticilerin bilgilendirilmesinin sağlanması amacıyla Mersin İl Özel İdaresi'nin desteğiyle kuruma 2 gıda denetim ve kontrol aracının daha kazandırıldığı bilgisini verdi.

Söz konusu araçlarla birlikte daha fazla işyerinin denetleneceğinin altını çizen Oluğ, daha çok gıda kontrol edileceğini ve böylelikle de Mersinlilerin daha güvenli gıda tüketmesi yolunun da açılmış olacağını savundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 18:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?