9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

2 kız kurşunlara hedef oldu

MERSİN’de iki grup arasında borç-alacak nedeniyle sokak ortasında çıkan silahlı çatışmada, olayla ilgileri bulunmayan biri liseli 2 kız yaralandı. Silah seslerini duyup pencereden bakarken vurulan lise öğrencisi 16 yaşındaki Ebru Yağmur ile yolda yürürken kurşunlara hedef olan 19 yaşındaki Seda Kaplaner’in sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, dün saat 23.45'de Yeni Mahalle 55 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, aralarında borç- alacak sorunu bulunan iki grup, cadde üzerinde otomobillerden birbirlerine silahlarla ateş açtı. Çatışma sırasında seken kurşunlardan biri, ailesiyle komşu ziyaretinden dönen Seda Kaplaner’in sırtına, diğeri de silah sesleri üzerine pencereden dışarı bakmak isteyen Atatürk Lisesi 1’nci sınıf öğrencisi Ebru Yağmur’un göğsüne isabet etti. Yaralanan Seda Kaplaner Mersin Devlet, Ebru Yağmur ise Toros Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Olay yerinde 16 boş kovan bulan polis, adı açıklanmayan 4 kişiyi gözaltına alırken, kimliği belirlenen 1 kişinin de yakalanmasına çalışılıyor.

YOLDA YÜRÜRKEN VURULDU

Serseri kurşuna hedef olan ve Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi sürdürülen Seda Kaplaner polise verdiği ifadesinde, ailesiyle birlikte komşu ziyaretinden döndüklerini belirterek, “Minibüsten inip kaldırımda yürümeye başladık. Silah seslerini duydum. Maç vardı, kutlama olduğunu sandım. Bir anda sırtımda sıcaklık hissettim ve yere düştüm. Kurşunun nerden geldiğini anlamadım” dedi.

Kızı gözleri önünde vurulan baba Faruk Kaplaner de, silah seslerini duyunca kendilerini yere attıklarını kaydederek, “Kızım da kendini yere atarken vuruldu. ‘Baba vuruldum’ deyince hemen hastaneye kaldırdık. Hatta sıkılan kurşunlardan biri benim alnımı sıyırdı. Bunu yapan her kimse cezasını çeksin” diye konuştu.

Toros Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’nde tedavi gören Ebru Yağmur ise silah sesini duyunca pencereye doğru gittiğini belirterek, “Silah seslerini duyunca, bakmak için pencereye yöneldim. Perdeyi açmamla birlikte kurşun geldi. Kendime geldiğimde hastanedeydim. O anda ölebilirdim” diye konuştu.
Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 14:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür merin IP: 88.229.199.xxx Tarih : 28.02.2007 13:37:27
Bunu yapanlar Allahınızdan bulunursunuz inşallah.Memleket ne hale geldi anlamıyorum.Ne zaman düzelecek insanlar ne zaman .Ahhhh Ahhh