9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

20 bin zeytin fidanı dağıtıldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde, zeytinciliğin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında ilk etapta 400 çiftçiye 20 bin zeytin fidanı dağıtıldığı bildirildi.

İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, yaptığı açıklamada, Erdemli’nin zeytinyağı sektöründe gelecek yıllarda önemli bir atılım gerçekleştireceğini belirterek, “Erdemli'de zeytinciliğin geliştirilmesi kapsamında geçen yıl çiftçimize 106 bin zeytin fidanı dağıtılmıştı. Bu yıl ise ilk etapta 400 çiftçimize 20 bin zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Bu rakamın yine 100 bini bulmasını bekliyoruz” dedi.

Çiftçi taleplerinin muhtarlar aracılığı ile İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirildiğini ifade eden Tun, “Çiftçimizin talebi olan zeytin fidanlarını kendi fidanlığımızdan ve Bursa’dan getirilen fidanlarla karşılıyoruz. Özellikle 'Gemlik' cinsi fidanlar daha çok tercih ediliyor. Bu cins zeytinin tercih edilmesinde; düzenli bakımının yapılması halinde her yıl meyve verme özelliği etkili oluyor. 'Gemlik' cinsi sofralık ve yağlık zeytin de oldukça kaliteli üretime olanak sağlıyor” diye konuştu.

Tun, Erdemli'de 6 bin dönümde sofralık, 7 bin 500 dönümde de yağlık zeytin üretimi gerçekleştirildiğini belirterek, "İlçemizde 100 binin üzerinde de meyve veren zeytin ağacımız mevcut. Yapılan bu son fidan dağıtım çalışmaları ile birkaç yıla kalmadan bu rakamları oldukça üst seviyelerde görmek mümkün olacak. Dikilen fidanların meyve vermesiyle birlikte zeytin yöremizde çok büyük bir ekonomik anlam ifade edecek” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 15:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?