5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

20 kadına 'Mikro Kredi' desteği

Mersin'in Gülnar ilçesinde 20 kadına mekro kredi verildi.

Mersin Valiliği bünyesinde, Mersin İl Özel İdaresi ve İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından ortaklaşa yürütülen 'Mikro Kredi Projesi' uygulama çalışmaları devam ediyor.

Mersin merkezden sonra ilçelerde de dağıtılmaya başlanan ve geçtiğimiz aylarda Erdemli, Mut ve Çamlıyayla'da da verilen mikro krediden bu kez de Gülnarlı kadınlar yararlandı. Gülnar'a bağlı Çukurasma Köyünden 10, Yarmasuyu Köyü ve Şeyh Ömer Köyünden de 5'er olmak üzere toplam 20 kadın, kredilerini Vali Aksoy'dan aldı.

Gülnar Öğretmenevi'nde düzenlenen mikro kredi dağıtım törenine, Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, İÇEV Başkanı Hilmi Dulkadir, İlçe protokolü ile girişimci kadınlar katıldı.

Mikro kredi dağıtım töreni öncesinde Gülnar Belediye Başkanı Günel, Vali Aksoy'a, Gülnar yangını sırasında gösterdiği duyarlılık ve çalışmalardan dolayı bir plaket sundu.

Törende konuşan Vali Aksoy, bugüne kadar Mersin il genelinde toplam 555 kadına mikro kredi verdiklerini, Mersin merkez ağırlıklı olmak üzere Erdemli, Mut ve Çamlıyayla'da da kredi dağıtıldığını ifade ederek, "Kadınlarımızın almış oldukları kredilerle yapacakları işler sayesinde aile ekonomilerine katkı sunacaklar, böylece kendilerine olan güvenleri artacaktır" dedi.

Kendi işini kuran kadınlardan işlerini geliştirmelerini beklediklerini ifade eden Aksoy, "Bugüne kadar krediden yararlanan 52 kadın kendi işyerini açtı. Bazıları eşini yanında çalıştırmaya başladı. Bazıları yeni işçi aldı. Dolayısıyla işveren haline geldi. Gülnar kadınları çalışkandır biliyorum. Alacağınız kredilerle kendinizi daha da geliştireceğinize inanıyorum "diye konuştu.

Vali Aksoy daha sonra 20 kadına biner liralık mikro kredilerini verdi..
Mikro kredi desteği için Vali Aksoy'a teşekkür eden kadınlar, aldıkları kredi ile küçükbaş hayvancılık işi yapacaklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 12:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?