5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

20 tutuklama

Mersin'in Anamur ve Bozyazı ilçelerinde düzenlenen; 'Batık Kredi Operasyonu' kapsamında gözaltına alınan 32 kişiden 20'si tutuklandı.

Anamur ve Bozyazı ilçelerinde faaliyet gösteren özel bir bankanın şubeleri tarafından; sahte tapu, sahte ziraat belgesi ve evraklar karşılığı düzenlediği düşük faizli kredileri, evrakta adı geçen şahısa ödenmiş gibi göstererek yüksek faizler karşılığında tefecilere ve nakit sıkıntısı çeken kişilere verildiği iddiasıyla Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen; 'Batık Kredi Operasyonu' kapsamında gözaltına alınan toplam 32 kişi mahkemeye çıkartıldı.

"Örgüte üye olmak, örgüte gelir sağlamak amacıyla nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan, aralarında özel banka müdürü ve personelinin de bulunduğu zanlılardan 20'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 kişinin de serbest bırakıldığı öğrenildi. Söz konusu olayla bağlantısı olduğu iddia edilen ancak sağlık sorunları olan 2 zanlının da tedavilerinin sürdürülebilmesi için tutuksuz yargılanacağı kaydedildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında Anamur ve Bozyazı ilçelerinde faaliyet gösteren bankalardan kredi çekiminde kullanılan toplam 857 adet tapu senedi fotokopisi, çiftçilik belgesi ve 'Çiftçi Kayıt Belgesi'nin sahte olarak düzenlenerek bankalara verildiğinin tespit edildiği vurgulanarak, sadece bir banka şubesinden 686 bin TL yolsuzluk tespit edildiği, diğer bankalarda gerçekleştirilen yolsuzluk miktarının da tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:06:32
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 17:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?