3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

2007'de 72 ruhsatsız işyeri kapatıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, zabıta ekiplerince 2007 yılında yapılan denetimlerde ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen 72 iş yerinin kapatıldığı, kurallara uygun hareket etmeyen 410 kişi ve iş yeri hakkında da zabıt varakası tanzim edildiği bildirildi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Zabıta Müdürlüğü'nün 2007 yılı faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdiği açıklamasında, yıl boyunca yapılan denetimler sırasında 410 iş yeri ve sahibi hakkında cezai işlem uygulandığını belirtti. Kocamaz, bu cezaların içinde; sağlık kurallarına uymama, mezbaha harici kesim yaparak et satma, kaldırım işgali, otogar harici yolcu indirip-bindirme, mahalle arasında hayvan besiciliği yapma, unlu mamüllerde tanıtıcı etiket bulundurmama gibi konuların ağırlıklı olarak yer aldığını ifade etti.

Denetimler sırasında ruhsatsız faaliyet gösterdiği belirlenen 72 iş yerinin kapatıldığını vurgulayan Kocamaz, 284 yeni iş yerine sıhhi müessese ruhsatı, 49 iş yerine de gayri sıhhi müessese açma ve çalıştırma ruhsatı verildiğini kaydetti. Kocamaz, denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen 963 şikayet ve ihbarın değerlendirildiğini ifade etti.

İnsan ve çevre sağlığına büyük önem verdiklerini, bu konuda hiç kimseye ve hiçbir kuruluşa asla taviz vermediklerini dile getiren Kocamaz, vatandaşların bundan sonra da duyarlılık göstererek, çalışmalarda kendilerine yardımcı olmalarını ve rahatsız oldukları konuları en kısa zamanda zabıtanın 153 veya 616 10 19 nolu telefonlarına bildirmelerini istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 12:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?