2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

2008-2009 eğitim yılı başladı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, eğitimin yuvasının okul olduğunu belirterek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; "İlköğretim davası insan olmak, millet olmak davasıdır" sözünü hatırlattı.

İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında; Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören gerçekleştirildi. Törene; Vali Yardımcısı Recep Uzal, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, yeni eğitim-öğretim yılının güzellikler ve başarılar getirmesini dileyerek, "Eğitimin yuvası okuldur. Bunun temel basamağını da ilköğretim teşkil eder. İlk okuma-yazma, hayatı tanıma burada başlar. Ulu Önder Atatürk'ün de çok açık bir ifadeyle belirttiği gibi, ilköğretim davası; insan olmak, millet olmak davasıdır" dedi.

Hasan Gül, ilköğretimin öncelikli amacının; öğrencilerin öğrenme kapasitelerini geliştirerek vatan, millet ve bayrak sevgisi aşılanarak, iyi bir vatandaş olmaları için gerekli temel bilgi, beceri ve alışkanlıkların kazandırılmasının yanında milli birlik ve bütünlük içerisinde ilgi, istidatları yönünde yetiştirilerek hayata ve üst öğrenime hazırlamak olduğunu söyledi.

Söz konusu amaçların gerçekleşebilmesi için öncelikle öğrencilerin okullarına severek ve isteyerek gelmelerine imkan sağlanması gerektiğini savunan Gül, bu nedenle de her yıl okulların açıldığı ilk haftanın "İlköğretim Haftası" olarak kutlandığını dile getirdi.

Eğitim sistemi yeterli düzeyde işlemeyen bir ülkede; bilgi üretilemeyeceğini, bunun yanında da teknolojinin gelişmeyip, sermaye yatırımına dönüştürülemeyeceğinin altını çizen Gül, "Eğer eğitim sistemi yeterli bir şekilde işlemezse; nitelikli üretim, bilinçli tüketim sağlanamaz. Kalkınma ve gelişme gerçekleştirilemez. İç barış ve istikrar olmaz. Demokrasi tüm kurum ve kurallarıyla işleyemez. Çağdaş olunamaz" diye konuştu.

Gül, dünyanın bugün geldiği noktada hızla bilgi toplumu olma yolunda ilerlediğini, yaşanılan siyasal ve toplumsal değişikliklerin de geleceğin teminatı olarak görülen çocukların, çağdaş uygarlığa ayak uydurabilecek nitelikte yetişmesini zorunlu kıldığını vurguladı. Eğitim ve öğretimde yapılan her türlü hizmetin; çocuklar ve gençler için daha iyi bir gelecek hazırlanması, Türk milletinin bilgi toplumu haline getirilmesi çabasının bir ürünü olduğunu da kaydeden Gül, amaçlarının insanların sevgiyle, akla, bilime ve tekniğe dayanarak, kendi kültürü içinde milli ruhunu, özünü ve benliğini koruyarak, kendisine, ailesine ve milletine yabancılaştırmadan yetiştirmek olduğunu belirtti.

Gül, "Bazılarınızın kalbi, okula yeni başlamanın heyecanıyla çarpıyor. Yüreğiniz bir başka atıyor. Sevinçle dolu, heyecanla dolu bu atışta milletimizin geleceği yatıyor. Çünkü geleceğin yöneticileri, bu vatanın mimarları sizler olacak, bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Bu nedenle çalışkan ve gayretli olmak zorundasınız. Bizler; geleceğimizin sizlerle daha güzel olacağına yürekten inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Sizlerin iyi yetişmesi için her türlü imkan sağlanmaktadır. Sizlerin de ülkemiz ve milletimize daha yararlı olmak için çok çalışmanız gerekmektedir. Sınıflarınızda öğretmenleriniz sizleri sevgiyle şefkatle bekliyor. Başarılı olmak için haydi koşun sınıflarınıza" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklere katılan ilköğretim okulu öğrencilerinin hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı söylemesiyle birlikte tören sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 12:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?