2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

2009, açılışlar yılı olacak

Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, tarımda yaşanan sorunların aşılması noktasında organik tarım çalışmalarının etkin bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

2009 yılının Mersin için "tarımda açılışlar yılı" olacağının altını çizen Oluğ, bu nedenle de herkesin hazırlıklı olmasını istedi.

Mersin İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde görev yapan şube ve ilçe müdürleri, düzenlenen 'Bilgi Alışverişi (BAV) Toplantısı'nda bir araya geldi. Tarım Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki etkinlikte 2008 yılının ilk 9 ayında yapılan yatırım faaliyetlerinin yanı sıra hayata geçirilen proje ve çalışmalar da değerlendirildi.

Toplantıda konuşan İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, tarım sigortaları konusunda il ve ilçelerden katılımın da sağlandığı geniş kapsamlı bir toplantı organize edileceğini, bu kapsamda da 'Afet Koordinasyon Birimi'nin oluşturulması ve bu birimin de afet halinde ilçelerde devreye girerek gerekli bağlantıyı kuracağını dile getirdi.

Oluğ, Mersin'in tarım alanında yaşadığı sorunlara da dikkat çekerek, sorunların aşılması için organik tarım konusundaki çalışmaların etkin bir şekilde sürdürülmesinin yanında; alternatif ürün yetiştiriciliği konusunda eğitim çalışmalarına önem verilmesi, söz konusu eğitim çalışmalarının da; elle kırılan badem, vişne, Japon erik çeşitleri ve yem bitkileri yetiştiriciliği konularını da kapsamı gerektiğini vurguladı.

2009 yılının Mersin açısından "açılışlar yılı" olacağına dikkat çeken Oluğ, bu nedenle de hazırlıklı olması gerektiğini, amaca ulaşılması için de herkesin üzerine düşen sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantı, şube ve ilçe müdürlerinin sunumunun ardından soru-cevap bölümü ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 16:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?