4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

2009'da kişi başına 6 fidan dikildi

2009 YILINDA MERSİN'DE KİŞİ BAŞINA 6 FİDAN DİKİLDİ

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, 2009 yılında yapılan çalışmalara bağlı olarak kentte yaşayan her bir birey için 6 fidan dikilirken, 4 bin tohumun da toprakla buluşturulduğu, ayrıca 100 metrekarelik de ağaçlandırma yapıldığı açıklandı.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, bugün yaşanan yüzyılın en önemli sorununun küresel ısınma ve buna bağlı olarak yaşanan iklim değişiklikleri olduğuna dikkat çekerek, bölgede hayata geçirilen ormancılık faaliyetleriyle birlikte Türkiye'nin ve dünyanın yeşil dokusunu arttırdıklarını anlattı. Yapılan çalışmalarla birlikte geride bıraktığımız 2009 yılında oluşturulan programa bağlı olarak 15 bin 61 dekarlık alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması gerçekleştirildiği, 10 milyon fidan dikildiği, 6 milyar tohumun da toprağa serpildiği bilgisini verdi.

Gözükara, "2010 yılında da 10 bin hektarlık bir alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapmayı hedefliyoruz. Ancak asıl amacımız bu rakamın da üzerine çıkabilmek. Artan orman varlığımızla birlikte odun ve odun dışı ürün değerini arttırmanın yanı sıra temiz hava ve suyun korunması noktasında da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu noktada da eğitim çalışmaları önem kazanıyor. Çünkü her şeyin başı eğitim ve araştırmadan geçiyor. Eğitimlerle birlikte bilgilerimizi tazelerken, yeni şeyler de öğreniyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 10:55:02
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 10:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?