3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

206 yeni derslik yolda!

Mersin'de, 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' kapsamında bir liseye 10 derslikli ek bina inşa edilecek. Böylelikle Mersin'de son 2 yıllık zaman diliminde protokol imzalanan derslik sayısı da 206'ya yükseldi.

Mersin Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Abdulkadir Perşembe Vakfı tarafından Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı beldesinde faaliyet gösteren bir liseye 10 derslikli ek bina inşa edilmesi için protokol imzalandı.

Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, kampanyayla birlikte 2006 yılından bu yana 15 hayırsever kişi, kurum ve kuruluşla derslik yapımı için protokol imzalandığına dikkat çekerek, bu noktada da toplam 206 dersliğin bir kısmının inşaatının tamamlandığını, bir kısmında da inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

Aksoy, Abdulkadir Perşembe Vakfı ile 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' ile birlikte imzalanan derslik protokolünün önemli olduğunu, Kazanlı beldesinde eğitim alanında ihtiyaç duyulan derslik sorununun da önemli ölçüde çözüme kavuşturulduğunu anlattı. Hüseyin Aksoy, Kazanlı'da yer alan bir liseye ek olarak 10 derslikli bir binanın yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağının altını çizdi.

Aksoy, "Bu Eğitime verilen katkılar, geleceğimizin emaneti olan gençlerimizin en iyi şekilde yetişmelerine önemli katkı sağlayacaktır. Verilen desteklerle birlikte Mersin'de eğitimin kalitesi artacağı gibi, önemli başarılara da beraberinde getirecektir. Ben inanıyorum ki, bu tür katkılarla birlikte Mersin'de eğitimin daha iyi bir noktaya taşınacaktır. İmzalamış olduğumuz protokolle birlikte son 2 yılda toplam 206 dersliğe ulaştık" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ile Abdulkadir Perşembe Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Abbasoğlu arasında protokol metni imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 20:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?