8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

21 ev hanımına mikro kredi verildi

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, "Mikro Kredi" uygulamasıyla kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Buradaki amacımız, yoksullukla mücadele etmek" dedi.

Mersin Valiliği tarafından 20 Mayıs tarihinde başlanan "Mikro Kredi" uygulamasında 21 ev hanımına daha kredi verildi. Kredi dağıtım töreninde konuşan Vali Hüseyin Aksoy, İl Özel İdaresi Kanunu'nda yapılan değişiklikle özel idarelere yoksullukla mücadelede kredi verme olanağının getirildiğini hatırlatarak, "Bu kapsamda şu ana kadar 60 kişiye iki ayrı grup olarak daha önce kredi verdik. Şimdi de 21 kişiye kredi veriyoruz. Burada amacımız, kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, kendilerine güvenlerinin tam olarak sağlanması ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarıdır. Bu dayanışma anlayışı içinde 5'er ve 6'şar kişilik gruplar halinde ortak bir çalışmayı ortaya koyan ve kendilerinin öngördüğü alanlarda yapacakları faaliyetlerle üretim gerçekleştirmeleri, çalışma yapmaları ve bundan da gelir elde etmeleri bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Burada amacımız, kadınlarımızın bu sıkıntılı durumlarını ortadan kaldırmak ve onların ekonomik anlamda gelir elde etmelerine katkı sağlamaktır. Yıl sonuna kadar hedefimiz, müracaat geldiği takdirde 250 kişiye bu krediyi sağlamaktır. Eğer fazla talep gelirse bunları da değerlendireceğiz. Amacımız, yoksullukla mücadele etmektir ve bunu sonlandırmaktır" diye konuştu.

Kredi alan ev hanımlarına da seslenen Aksoy, "Sizlerin çalışmanız, sizden sonra bu krediyi alacak olanlar için de örnek oluşturacaktır. Bu bakımdan, arkadaşlarımızın bu krediyi en iyi şekilde değerlendireceklerine inancımız tamdır" dedi. İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı Başkanı Hilmi Dulkadir de, bugüne kadar verilen kredilerin geri dönüşünde hiçbir problem yaşanmadığını söyledi.Konuşmaların ardından 21 ev hanımına bin YTL'lik kredi çekleri Vali Hüseyin Aksoy tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 14:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?