4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

21 ülkeden 64 radyocu Tarsus’ta

21 ÜLKEDEN TÜRKÇE YAYIN YAPAN 64 RADYOCU TARSUS’TA

TRT Radyo Dairesi Başkanlığı’nın öncülüğü ve TRT Çukurova Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Radyo Günleri" kapsamında 21 ülkeden Türkçe yayın yapan 64 radyocu Mersin’in Tarsus ilçesinde, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın misafiri oldu.

6 Mayıs 1927’de Türkiye’de radyo yayıncılığının başlamasının 83. Yılında uluslar arası bir etkinlik olarak Mersin Çukurova Radyosu tarafından organize edilen ve 21 ülkeden Türkçe yayın yapan 64 radyo temsilcisinin buluştuğu etkinliğe katılan misafirlere Tarsus Belediyesi tarafından Şelale Restaurant’ta yemek verildi.

Yemeğe Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, TRT Çukurova Müdürü Halil Kahveci, TRT Radyo Dairesi Başkanı Şenol Göka, TRT Ankara Radyosu Müdiresi Amber Türkmen ve tamamı Türk dünyasından gelen radyo temsilcileri katıldı.

Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Irak-Kerkük, İran, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Moldova -Gagavuzya, Özbekistan, Romanya, Rusya - Kırım, Rusya -Başkurdistan, Rusya, Tataristan, Rusya-Çuvaşistan, Suriye, Türkmenistan ve Yunanistan'dan katılan radyocular Başkan Kocamaz’la şelalede sohbet etti.

Dünya genelinde Türkçe yayın yapan radyocuları Tarsus’ta ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Kocamaz, Türk dilinin dünyaya yayılmasından dolayı da gurur duyduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz yemekten sonra konuklara Tarsus’u tanıtıcı kitaplar hediye etti.

21 ÜLKEDEN TÜRKÇE YAYIN YAPAN 64 RADYOCU TARSUS’TA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 12:52:05
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 13:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet karacı IP: 78.161.70.xxx Tarih : 8.05.2010 09:53:15

selam ve saygılar sayın hemşerilerim bizim tarsusus un belediye başkanı yatırımcıları tarsus a çekmek için hiç bir kolaylık sağlamaz ve  aksine zorluk çıkarır anca boş işlerle başıboşların biraz daha rahat etmesi için park bahçe yapar tarsuslu lar artık dışarlarda gurbette çalışıyor benim gibi bu sese kulak verin tarsus bitmiş köy kent olmuş tarsus çoğunun köyden ekmeği yiyeceği peyniri sütü bulguru gelmesin aç selam ve saygılar uzak diyarlardan