4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

21 yaşında, 190 kilo!

Mersin'de psikolojik tedavi gördüğü için kullandığı ilaçlara bağlı olarak son 6 yılda yaklaşık 100 kilo alan genç, midesine kelepçe taktırmaktan korktuğu için doğal yollarla zayıflamak istiyor. Gündelik ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan ve sürekli açlık hissi yaşadığı için günde 6 öğün yemek yiyen 190 kiloluk genç, yüksek maliyetten dolayı tedavi olamıyor.

Henüz küçük yaşta babasını kaybeden ve annesiyle birlikte hayata tutunmaya çalışan 21 yaşındaki Sezer Temelli, aşırı kilolarından rahatsızlık duyduğunu ve bazı ihtiyaçlarını tek başına karşılamakta zorlandığını söyledi.

Temelli, tedaviye başlamadan önceki kilosunun 90 olduğunu, ancak aldığı ilaçlara bağlı olarak sürekli açlık hissi duyduğunu belirterek, "Yemek yemeyi çok sevdiğim söylenemez ama yemeği sürekli karşılanması gereken bir ihtiyaç olarak görüyorum. Karnımı doyurana kadar yemek yiyorum ancak bir süre sonra yeniden acıkıyorum" dedi.

Doğal yollardan zayıflaması için gerekli tedavi masraflarının karşılanabilmesi halinde azmederek kilolarından kurtulmak için mücadele edeceğini dile getiren Temelli, "Ancak aile durumumuz ortada. Tamamen kendi çabalarımla spor yapmaya çalışıyorum ama bu tek başına yeterli değil. Her geçen gün kilolarım daha da artıyor ve bu durum beni üzüyor. Eski halimi bazen gözümün önüne getiriyorum. O günlere tekrar geri dönmek istiyorum. Bunun bir anda olmayacağını biliyorum ama bana gereken imkan sunulursa azmedip, yeniden 90 kiloya dönmek istiyorum" diye konuştu.

Anne Meral Temelli ise oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve bu sebeple 6 yıldan bu yana ilaç tedavisi gördüğünü ifade ederek, oğlunun sürekli kullanmak zorunda olduğu ilaçlara bağlı olarak kilo almaya başladığını ve bu durumun artık oğlunun gündelik hayatını da olumsuz etkilemeye başladığını anlattı. Oğlunun aşırı yemek yemesinin bir sonucu olarak sürekli tansiyonunun yükseldiğini kaydeden Temelli, ambulansın kapının önünden eksik olmadığını ve bazen oğlunu hastaneye kaldırmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Meral Temelli, almış oldukları zayıflama ilaçlarından da herhangi bir sonuç alamadıklarına dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir anne olarak, çocuğumu bir kenara atmaya da vicdanım el vermiyor. O benim evladım ve bu durumu beni çok üzüyor. Artık boğulduğumu ve nefes alamadığımı hissediyorum. Sonuçta ben de bir anneyim. Oğlum her gün gözümün önünde sıkıntı çekiyor ve bu durum beni kahrediyor. Oğlumla birlikte ben de her gün eriyorum. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum."

Oğlunun 15 yaşından bu yana şizofreni tedavisi gördüğü için ilaç kullanmak zorunda olduğunun altını çizen Temelli, ilaçları kullanmadan önce 90 kiloda olduğunu ancak bugün 190 kiloya ulaştığını ve sürekli açlık hissi duyarak yemek yediğini, müdahale ettiğinde de oğlunun kendisine karşı direndiğini anlattı.

Meral Temelli, ilaçların iştah açtığını ve oğlunun sürekli fastfood tarzı yemek yediğini belirterek, "Oğlumu hastaneye tedavi için yatırdım ancak herhangi bir sonuç alamadım. Öyle bir durumla karşılaştık ki, artık hemşireler bile yemeklerini oğlumdan kaçırmaya başladı. Ne yapacağımı bilmiyorum artık çaresiz kaldım. Sabah ve akşam yürüyüşe çıkıyoruz, kendi çabalarımla oğluma spor yaptırmaya çalışıyorum ama yine de bunlar yetersiz kalıyor. Devlet büyüklerimizin yardımını bekliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 13:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?