2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

22 çiftçiye sertifikaları verildi

Mersin’in Erdemli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından açılan 120 saatlik “Fidan Yetiştiriciliği” kursuna katılan 22 çiftçiye törenle sertifikaları verildi.

Törende bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, Kaymakamlık olarak eğitim konusunda hassas davrandıklarını belirterek, “İnsanımızın her konuda eğitilmesi bizim görevimiz ve hedefimiz. Tarım kesiminde bulunan ve ziraat ile uğraşan, mesleği çiftçilik olan insanımızın da eğitim alma hakkı vardır” dedi.

Birim alandan en güzel verimi, en fazla üretimi alabilmek için çok çalışılması gerektiğini ifade eden Demirhan, “1 metrekare yerden ne kadar fazla ürün alabilmenin hesabını yapmak lazım. Bunun için de yaptığımız işlerde teknolojiyi kullanmak, bilimsel çalışmaları takip etmek gerekir. Üretici birlikleri işte burada devreye girecekler. Bizler de devlet olarak onlara destek vereceğiz” diye konuştu.

Çiftçilerin farklı ürünler de yetiştirmesi gerektiğini dile getiren Demirhan, “Turizm kenti olduğumuzda geniş bir ürün yelpazesi ile hizmet vereceğiz. 5 yıldızlı otellerin yemek menülerinden yola çıkarak üretimimize bu şekilde yön verebilmemiz gerekiyor. Artık çiftçimiz eski usullerle çiftçilik yapmayacak. Yenilikleri ve gelişmeleri takip edecek” şeklinde konuştu.

Törene; İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Doğru, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Dölek ve Fidan Üreticileri Birliği (FİBER) Başkanı Nebi Bolat da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 16:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?