3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

23 Nisan tesislerinde gençlik kampı

Silifke ilçesi Atayurt beldesindeki 23 Nisan Spor, İzcilik ve Eğitim Tesisleri'nde birinci dönem gençlik kampı başladı.

8 Temmuz'a kadar sürecek kampa, Türkiye'nin değişik illerinden 390 öğrenci ile dalında uzman 11 eğitici lider ve 1 eğitim şefi katıldı.

Eğitim Şefi Osman Özdemir, gençleri geleceğin güvencesi olarak gördüklerini dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen faaliyetlerle eğitilmiş, sağlıklı, katılımcı ve kentlilik bilincine sahip bir gençlik oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Özdemir, "Gençlik kamplarında ne istediğini bilen, düşüncelerini özgürce ortaya koyabilen gençler, kampta da bireysel yaşam becerilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Yaz aylarında öğrencileri eğlendirirken eğiten gençlik kampının birbirinden özel aktivitelerle gençleri geleceğe hazırlamaktadır. Gençlerimiz kampta, arkadaşlarıyla yaşamı paylaşmayı, zorlukları kardeşçe aşmayı öğreniyorlar. Amaç, gençlerin dostça bir ortamda, kendileri olabilmeyi öğrenmelerini sağlamaktır. Gençlerimizle gurur duyuyorum" dedi.

Çok iyi bir tesis oluşturabilmek için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren 23 Nisan Spor, İzcilik ve Eğitim Tesisleri Müdür Yardımcısı Asım Semizer ise, "70 dönüm arazi üzerine kurulan, kışın 500, yazın ise bin kişilik hizmet kapasitesine ulaşan 23 Nisan Tesisleri, yaz ayları ile birlikte eksikliklerini giderirken, odalar yenileniyor, yeni derslikler hazırlanıyor. Yaz aylarında aile, gençlik ve izcilik, kış aylarında ise hizmet içi eğitim gerçekleştiren Milli Eğitim camiasına hizmet veriyor. Toplamda 200 oda ve 700 yatak kapasitesiyle bölgenin en geniş dinlenme tesisi hüviyetindeki 23 Nisan, yenilenmeyi ise kendi bünyesinde oluşturduğu bütçesi ile karşılıyor ve hizmetlerini sürdürüyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 11:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?