5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

23 öğrenciye dizüstü bilgisayar

Mersin'in Mezitli ilçesinde ÖSS ile SBS'de ilk bine giren 23 öğrenciye, diz üstü bilgisayar hediye edileceği açıklandı.

Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, Kaymakam Kamil Kıcıroğlu başkanlığında toplandı. Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda vatandaşlardan gelen yardım talepleri konusu ele alındı. Yapılan görüşmelerde başvuruda bulunan 3 vatandaşın 2'sine 250 TL'lik nakdi yardımda bulunulması karar verildi.

Oturumda ayrıca girişimciler tarafından vakfa sunulan projeler de ele alındı. Abdulkadir Şirin adlı bir vatandaş tarafından hazırlanan temizlik malzemelerinin satışına yönelik işyeri projesine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından onay çıktı. Buna göre proje için 15 bin TL'lik kredi desteği verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Temizlik ve parfümeri gibi işyerlerinin açılmasına yönelik projenin hayata geçirilebilmesi için de gerekli malzemelerin alınması ve dükkan için gerekli demirbaşların da doğrudan temin edilmesi kararlaştırıldı.

Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından vakfa sunulan önerilerin de gündeme alındığı toplantıda ilköğretim 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak uygulanan SBS'de ilk bine giren 1, ÖSS'deyse 22 olmak üzere toplam 23 öğrenciye elde ettikleri başarıdan dolayı ödüllendirilmesi fikrine sıcak bakıldı.

Yapılan görüşmelerin ardından da söz konusu öğrencilere, eğitim ve başarının teşvik edilmesi amacıyla diz üstü bilgisayar verilmesi kararı alındı. Söz konusu bilgisayar masrafının da vakıf tarafından karşılanacağı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 15:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?