5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

24 kadına 'mikro kredi'

MERSİN'DE 'MİKRO KREDİ' UYGULAMASI

Mersin Valiliği koordinesinde, İl Özel İdaresi ile İçel El Sanatları Vakfı (İÇEV) tarafından yürütülen "Mikro Kredi" uygulaması kapsamında, 24 kadına daha kredi verildi.

2007 yılı Haziran ayında başlayan uygulamadan bugüne kadar 624 kadının yararlandığı, bunlardan 54'ünün ise, kendi işini kurduğu belirtildi.

'Mikro Kredi' uygulaması çerçevesinde Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 'Yoksullar için Mikro Kredi Projesi'nin, Mersin'de 2007 yılı Haziran ayında başladığını hatırlatarak, İl Özel İdaresi ile İÇEV tarafından yürütülen proje kapsamında bugüne kadar 600 kadına kredi kullandırıldığını söyledi.

Aksoy, kredi alanların 25'nin Erdemli, 27'sinin Mut, 10'unun Çamlıyayla ve 20'sinin de Gülnar ilçelerinden olduğunu, diğer ilçelerden gelen taleplerin de değerlendirildiğini kaydetti. Kredi alan kadınların 410'nun ilk defa, 69'unun ikinci defa ve 3'ünün de üçüncü defa kredi kullandığını ifade eden Aksoy, 36 kadına da İÇEV'in öz kaynaklarından kredi verildiğini belirtti. Aksoy, Mikro Kredi Projesi için İl Özel İdaresi'nden 2007 yılında 50 bin, 2008'de 150 bin ve 2009 yılında da 100 bin lira olmak üzere toplam 300 bin lira kaynak aktarıldığına işaret ederek, bu miktarın 224 bin lirasının geri dönüşümlü olarak yeniden kullandırıldığını açıkladı.

Kadınların, kendi ayakları üzerinde durmalarını ve ülke ekonomisine sağladıkları katkıyı artırmak amacıyla başlatılan projeden faydalanan kadın sayısının her geçen gün arttığını da belirten Vali Aksoy, proje ile kadınların istekleri doğrultusunda üretim sürecine katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Kredi kullanan kadınların bir kısmının kendi işini kurduğunu dile getiren Aksoy, "Bunlardan 44'ü merkezde, 8'i İl Özel İdaresi İş Geliştirme Merkezi'nde (ÖZİŞGEM) ve 2'si de Erdemli ilçesinde olmak üzere 54 kadın kendi işini kurdu. Bu proje, önemsediğimiz bir çalışmadır. Kendi işlerini kuran kadınlar yanlarında başka insanları ya da eşlerini istihdam etmeye başladı. Dolayısıyla iş kadını olma yolunda önemli mesafeler alarak kendilerini geliştirdiler" dedi.

Talep geldiği sürece bu talepleri karşılamayı ve kadınlara istedikleri işlerde fırsat yaratmayı amaçladıklarını söyleyen Aksoy, "Uygulama, özellikle kadınların kendilerine olan güvenlerinin artması, aile ekonomisine katkı sağlamaları ve toplum içinde daha iyi bir noktaya gelebilmeleri açısından çok önemli. Kendi işini kurmak isteyen kadınlara, ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında krediler verilebiliyor. Bunun yanında kadınlara yönelik mesleki ve beceri artırma kursları düzenleniyor. Yeter ki, kadınlar girişimci ruhlarını geliştirsinler ve kendi iş yerlerini açmak istesinler. Biz onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu

MERSİN'DE 'MİKRO KREDİ' UYGULAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 14:00:04
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 16:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?