3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

24 kişiye 'Mikro Kredi' verildi

Mersin Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi ve İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından, iş kurmak isteyen kadınlara verilen 'Mikro Kredi" uygulaması çerçevesinde bugün 24 bayana daha kredi verildi.

Mersin Valiliği'nde düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, daha önce toplam 213 kişiye kredi verildiğini, bugün verilen kredilerle, kredi verilen bayan sayısının 237 kişiye yükseldiğini belirtti.

Vali Aksoy, yoksul hanımları ekonomik anlamda daha iyi noktalara taşımak ve kendine güvenlerini artırmak üzere mikro kredi çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren bayanların alacakları kredilerin, kendilerine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Sizden sonraki kadınlara cesaret vermiş olacaksınız. Bugüne kadar alınan kredilerle yapılan işler gayet güzel yürütülüyor. Sizleri kredi almaya cesaret etmenizden dolayı kutluyorum” dedi.

Kredi alan bayanların çalışmalarını daha da geliştirerek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kredilerden de yararlanabilmelerini umut ettiğini belirten Aksoy, kredi alan bayanları tebrik etti.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 15:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?