5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

25 ilin toprağı Tarsus'ta...

25 İLİN TOPRAĞI TARSUS'TA

Ulusal Tema Mezun toplantısı için Mersin'in Tarsus ilçesine gelen 25 il temsilcisi, bölgelerinden getirdikleri toprakları Nusret Mayın Gemisi'nin bulunduğu parka bıraktı.

TEMA Vakfı Genel Müdür Prof. Dr. Orhan Doğan, TEMA Vakfı Teşkilatlanma Bölüm Başkanı Temel Uraz, Mezun TEMA Vakfı Koordinatörü Bora Ersezen, TEMA Tarsus Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz, 25 il ve ilçenin TEMA başkanları ve temsilcileri, Nusret Mayın Gemisi'ni ziyaret etti. Temsilciler, gemiyi ve müzeyi gezdikten sonra getirdikleri toprağı Atatürk Anıtı'na bıraktı.

Mezun TEMA 2. Vizyon Koordinasyon Toplantısı kapsamında gelen TEMA'cıların kenti gezdiklerini belirten TEMA Tarsus Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz, Tarsus için çok önemli bir toplantı olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Tarsus'ta Türkiye genelinden katılan 25 il ve ilçenin başkanları ve temsilcileriyle TEMA 2.Ulusal Mezun Toplantısı'nı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Özellikle bu toplantının burada yapılmasındaki ana neden, Mustafa Kemal Atatürk'ün söylemi olan, 'Vatan toprağı kutsaldır. Kaderine terk edilemez' sözüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda temel taşlardan biri olan Nusret Mayın Gemisi'nde bu toplantıyı özellikle tertip ettik ve memleketin 25 il ve ilçesinden vatan toprağı getirdik. Bugün bu topraklar bu parktaki Atatürk Anıtı'nın önüne bırakılarak müzede ölümsüzleşecek" dedi.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan, Tarsus'un çok önemli bir yerleşim merkezi olduğunu belirterek, "Tarsus'u seçerek buraya gelen bütün arkadaşlarıma öncelikle teşekkür ediyorum. Bizi burada Akdeniz sıcaklığının tüm gereklerini yerine getirerek ağırladınız. Tarsus gibi tarihi bağrında barındıran bir kentimizde, tarihi yaşamak ve solumak bence çok anlamlıdır. Nusret Mayın Gemisi'nin burada yeniden tesis edilmesi sembolik de olsa bir şehitlik yapılmasını sağlayarak güzel tarihimizin yaşatılması için gayret gösteren Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

25 İLİN TOPRAĞI TARSUS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?