5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

25 kadına mikro kredi desteği

Gelir getiren iş yapma fikri olup da bir faaliyette bulunmak üzere Erdemli'den Mersin Valiliği'ne başvuran 25 kadın, 'Mikrokredi Projesi' kapsamında biner TL'lik krediyi Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un elinden aldı.

Mersin Valiliği bünyesinde, Mersin İl Özel İdaresi ve İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından ortaklaşa yürütülen 'Mikrokredi Projesi' uygulama çalışmaları devam ediyor. Şimdiye kadar Mersin merkezdeki kadınlara verilen mikrokredi ilçelerde de dağıtılmaya başladı. Mikrokrediden faydalanmak ve kendi işinin patronu olmak için valiliğe müracaatta bulunan Erdemlili kadınlardan 25 kişi, kredi almaya hak kazandı.

Vali Hüseyin Aksoy'un da katıldığı törenle 25 kadına mikrokredi dağıtımı yapıldı. Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen mikrokredi dağıtım töreninde konuşan Aksoy, "Bugüne kadar Mersin il genelinde toplam 465 kadınımıza mikrokredi verdik. İlk defa ilçelerden de Erdemli'de bu uygulamamıza başladık. Erdemli ilçesinde de 25 kadına mikro kredi veriyoruz. Hedefimiz başka ilçelerden de talepler olması ve bu talepleri karşılamak. Buradaki temel amaç kadınlarımızın kendilerine olan güvenini sağlamak, aile ekonomilerine katkı sağlamak, kadınların kendi işlerini kurarak bu alanda çalışmalarını sürdürmektir. Kadınlardan eğer kendi işlerini kurmak isteyenler olursa da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan da Sosyal Riski Azaltma Projeleri kapsamında 15 bin TL'ye kadar kredi alma imkanı da var" dedi.

Erdemlili kadınların bu cesaretinin diğer kadınlarında ilgisini arttıracağını belirten Aksoy, "Onların başarıları bundan sonra mikrokredi almak isteyen kadınlarımızı da cesaretlendirecektir. Ben bu nedenle müracaat eden kadınlarımızı da kutluyorum. Mersin merkez de kredi alan bazı kadınlarımız işlerini geliştirdiler. Eşlerini de yanlarında çalıştırmaya başladılar. O bakımdan sizlerde kendinizi bu alanda biraz geliştirin. İşveren konumuna da gelebilirsiniz" diye konuştu.

 Vali Aksoy tören sonunda 25 kadına biner TL'lik mikrokredilerini kendi elleriyle dağıttı. Törene, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli Garnizon Komutanı Ali Akar, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İl Genel Meclisi Başkanı Nihat Taner, Kadın ve Emek Derneği Başkanı Nesrin Sorver'de katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 14:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?