9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

25 yıllık elektrik şebekesi yenileniyor

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı beldesinde, 25 yıllık elektrik iletim hatları ile trafoların değiştirilmesine başlandı.

TEDAŞ Erdemli Müessese Müdürü Vedat Uzunbağ, beldede 25 yıl önce yapılan elektrik iletim hatları ile güçleri düşük olan trafoların değiştirildiğini belirterek, “Eski trafoların gücü 3 katına çıkartılarak, 250 KVA gücünde yeni 2 trafo takıldı ve elektrik hatlarının yenilenmesine başlandı” dedi. Kargıpınarı beldesi Merkez Mahallesi'nde iletim hatları ve trafo yenileme çalışmalarının 300 bin YTL’ye mal olduğunu ifade eden Uzunbağ, belde şehir şebekesinin bazı bölgelerinin 2008 yılı içinde tamamen yer altına alınarak, mevcut arızaların tamamen ortadan kaldırılacağını kaydetti.

Uzunbağ, “Çalışmalarımız gece-gündüz devam ediyor. Yapılan bu çalışmalar sonunda elektrik kesintileri büyük oranda düşecektir. Yeni kurulan güçlendirilmiş trafolarla kışın soğuk, yazın ise aşırı sıcaklarda klima ve ısıtıcılar kullanıldığında dahi kesintiler yaşanmayacak” diye konuştu.

Merkez Mahallesi Muhtarı Bayram Yılmaz da, TEDAŞ yetkililerine teşekkür ettiğini belirterek, 25 yıldır sürekli kesilen elektriklerin artık kesilmeyecek olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 13:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?