2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

250 çift resmi nikaha kavuştu

Mersin'de, resmi nikahı bulunmayan ve aralarında daha önceden nikahsız olup birlikte yaşayanların da bulunduğu 250 çiftin resmi nikahı kıyıldı.

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen nikah törenine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy ve Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de katıldı.

Törene katılan çiftlerden bazıları gelinlik ve damatlık giyerken, bazıları da sivil kıyafetlerle geldi. Nikahı kıyılacak çiftlerin içerisinde gelinlik giyen bir kadın törene kucağında bebeği ile gelirken, 4 aylık hamile kadının da gelinlikle katıldığı tören, renkli görüntülere sahne oldu.

Törende bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle tüm kadınların gününü kutladığını ifade ederek, "Evlilikleri yürütülmekteyken resmi nikahları olmayan ve birlikte yaşayan çiftlerin bugün resmi nikahları kıyılıyor. Günümüzde resmi nikahın yapılmamış olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu bakımdan burada resmi nikahı kıyılacak olan çiftlerimizin, gerek yasaların kendilerine tanıdığı sosyal haklar gerekse bundan sonraki süreç içerisinde karşılaşacakları diğer sorunların çözümünde, bu evlilik akdinin gerçekleşmesi onlara önemli kazanımlar sağlayacak" dedi.

Vali Aksoy'un konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından, Veli Gezer ve 4 aylık hamile olan Gül Bahar'ın resmi nikahı kıyıldı.

Genç çiftin nikah şahitliğini ise Vali Aksoy ile Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy yaptı. Törende daha sonra sırayla diğer çiftlerin de nikahları kıyıldı.

 

 

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 16:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?