30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

250 çocuğa ayakkabı jesti

250 ÇOCUĞA SPOR AYAKKABISI JESTİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nce açılan 'Yaz Okulları'na katılarak çeşitli spor branşlarında eğitim alan toplam 250 çocuğa, düzenlenen törenle spor ayakkabısı dağıtıldı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Spor İşleri Müdürlüğü tarafından Güneş ve Yenitaşkent mahallerinde 'ücretsiz' olarak düzenlenen tenis ve futbol kurslara katılan çocuklara Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de katıldığı bir törenle ayakkabıları teslim edildi. Güneş Sosyal Tesisi ve Yenitaşkent Spor Tesisi'nde gerçekleştirilen etkinliklere Türk'ün yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili, Akdeniz Belediye Meclis üyeleri Tafra Arıç, Makbule Kaplan ve Selim Ekici de katıldı.

Çocuklarla yakından ilgilenerek onların sevinçlerine ortak olan Fazıl Türk, burada yapmış olduğu konuşmasında; belediye olarak sosyal sorumluluk anlayışıyla sporu ve sporcuyu her zaman desteklediklerini vurguladı. Sporun; çocukların beden, ruh ve kişilik gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Türk, bu kapsamda sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını, yapılan malzeme yardımıyla da onlara gereken desteği vermeye çalıştıklarını anlattı.

Türk, “Spor yapan çocukların, eğitim yaşamlarında da başarılı oldukları kanıtlanmıştır. Geleceğimiz olan çocukları sportif etkinliklerle buluşturmak, yerel yöneticiler olarak bizlerin görevidir. Çünkü spor, gençlerimizi sokağın her türlü riskinden uzak tutmanın en etkili yoludur” dedi. Sporun, insanları bir araya getiren, kaynaştıran ve paylaşım ruhunu sağlayan bir etkinlik olduğunu dile getiren Türk, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü'nün bugün Mersin'in en fazla sporcuya sahip olan kulüp olduğunu hatırlattı. Türk, sadece yaz kursları kapsamında kulüp bünyesinde; satranç, voleybol, tenis, futbol, basketbol ve taekwan-do gibi farklı dallara açılan kurslara bin 400 çocuğun katıldığı bilgisini verdi.

Yerel yöneticilerin başarılı sporculara her türlü desteği sunması gerektiğini de sözlerine ekleyen Türk, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Kentimizde spor etkinliklerinin yaygınlaştırılması amacıyla spora ve sporcuya olan yatırımlarımızı, imkanlarımız ölçüsünde arttırarak yerine getiriyoruz. Bugün malzeme desteği sunduğumuz çocuklarımız adına ben de son derece mutluyum. Spor kulübümüz ve yaz kurslarımıza katılan çocuklarımıza malzeme desteğimiz sürecek.”

250 ÇOCUĞA SPOR AYAKKABISI JESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 17:26:00
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 19:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?