2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

257 işçi için toplu sözleşme imzalandı

Mersin'in Silifke İlçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

257 işçiyi ilgilendiren ve yüzde 10'luk bir artış öngörülen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belediyede çalışan işçinin tüm sendikal haklardan yararlandığını belirterek, personeline borcu bulunmayan belediyelerden biri olduklarını söyledi.

Öngel, "257 işçimize yıllık yüzde 10'lara varan zam verdik. Belediye-İş Sendikası ile yaptığımız görüşmeler sonunda imzaladığımız toplu sözleşme 1 Mart 2008 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Belediye olarak kasamıza giren her kuruşun en adil şekilde harcanmasına özen gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana önce işçilerimizin maaşını, ikramiyelerini ve sigortasını ödedik. Kalan parayla da hizmet ürettik. Silifke'mize yaptığımız hizmetlerin emekçileri olan işçilerimizin her zaman yanındayız" dedi.

Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ise bugüne kadar işçiye gösterdiği ilgi ve verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Öngel'e teşekkür etti. Sönmez, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu.
Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen imza törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik, Mali İşler Müdürü Mehmet Tol, Yazı İşleri Müdürü Cemil Doğan, Sendika İşyeri Temsilcisi M. Sinan Bülbül, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Erdoğan da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 10:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?