4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

270 sporcu birincilik için yarıştı

Mersin'in Anamur ilçesinde yapılan 2009 Türkiye Yaz Biatlon Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri'nin ilk ayağı sona erdi.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu'nca düzenlenen ve Anamur Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan şampiyona 2 gün sürdü.

17 takımdan 270 sporcunun yarıştığı şampiyonada, Monaco'da yapılacak 2009 Dünya Yaz Biatlon Şampiyonası için Milli Takım Seçmeleri ilk ayağı da yapıldı.

Ödül töreni öncesi açıklama yapan Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Turgay Çetinkaya, Anamur'da yapılan yarışmalarda barajı geçen yarışmacıların Monaco'da Eylül ayında yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılacaklarını belirterek, "Seçilemeyenler ise daha sonraki ayakta tekrar yarışacaklar. İki dereceyi birleştirerek kimlerin Monaco'ya gidip gitmeyeceğine karar vereceğiz" dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de, kısa zamanda güzel bir organizasyon yaptıklarını belirterek, "Bundan sonraki yıllarda biatlon yarışmasının Türkiye seçmelerinin her yıl Anamur'da tekrar edilmesi için biz belediye olarak maddi, manevi tüm desteği vereceğimizi kendilerine ilettik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyaları ve takımlara da plaketleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 15:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?