5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

29 Ekim coşkuyla kutlanacak

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NA DOĞRU

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi'nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı çeşitli sportif etkinliklerle kutlayacağı bildirildi.

Toroslar Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı çerçevesinde ilk olarak bisiklet yarışması düzenleyecek. Yıldızlar, gençler, büyükler, masterler ve bayanlar olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirilecek olan yarışlara; 7'den 70'e herkes, kendilerine ait bisikletleriyle katılabilecek.

Yarışlar, 29 Ekim günü saat:10.00'da Toroslar Belediye binası önünden başlayacak. Yarışma neticesinde yine aynı gün yapılacak olan törenle, kategori birincilerine bisiklet, ikinci ve üçüncülerine ise sürpriz hediyeler verilecek. Ayrıca kutlamalar çerçevesinde bu yıl Sokak Basketbol Turnuvası da yapılacak. 4 kategoride gerçekleşecek olan turnuva, 28 Ekim Çarşamba günü başlayacak ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenecek olan final müsabakası ile sona erecek.

Bunun yanında yine 29 Ekim günü, Çağdaşkent mahallesi 3 Ocak Spor Kompleksi'nde, Mersin Okçuluk Federasyonu ve Kemankeş Okçuluk Grubu'nun gösterileri yer alacak. Bu sporu canlandırmak için 5 yıldır çaba harcadıkları belirtilen Kemankeş Enstitüsü'nün okçularının, tarihi kostümleri ve gerçeğe uygun hedeflere, aynı anda senkronize yapılan atışlarla görsel bir şölen sunacakları kaydedildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk kültürünün önemli bir parçası olan ve Osmanlı'nın son döneminde bile spor olarak yapılan okçuluğun, yeni kuşaklara tanıtılması amacıyla böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Dini ve milli bayramlarda, milli dayanışmayı güçlendirmek, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla her yıl değişik etkinliklerle insanları bir araya getirdiklerini belirten Tuna, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yılını daha görkemli bir şekilde kutlamak, Cumhuriyete bağlılığımızı ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bozulamayacağını bir kez daha vurgulamak için her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Sporun, her şeyden önce sağlık olduğunu biliyoruz. Biz de Atamıza ve Cumhuriyetimize yakışan etkinliklerle halkımızı coşkuya ortak etmek istedik. Tüm Mersinli hemşerilerimizi coşkumuza ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NA DOĞRU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 12:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?