5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

29 Kasım Dünya İnsanlık Günü

Mersin Rotary Kulübü, insanların kendilerini sorgulayarak, insanlık adına harekete geçmesinin yanında insani değerlerin daha çok açığa çıkması ve dünyada yardımlaşma bilincinin arttırılmasına katkıda bulunabilmek için 29 Kasım tarihini 'Dünya İnsanlık Günü' ilan etti.

Konuyla ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Kerem Muradi, 'Dünya İnsanlık Günü'nün ilk defa bu yıl kutlanacağının altını çizerek, 29 Kasım tarihiyle birlikte başlayan hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ve etkinliklerle de insanlarda bir farkındalık oluşturarak, insanların "Ben bugüne kadar insanlık için ne yaptım? Bundan sonra ne yapabilirim?" sorularına yanıt aramasına yardımcı olacaklarını söyledi.

Muradi, "Hepimizin gözlemlediği gibi son zamanlarda insanlar daha bir hayat sürmeye başladı. Kendi yaşam eksenleri dışına çıkmaya zorlandıkları gibi, çıkmaya da pek hevesli görünmüyorlar. Günü kurtarmak onlara yetiyor gibi. Kendi dışlarındaki olaylarla, insanlarla pek ilgilenmiyorlar, sorunlara vakıf olmuyorlar. Dolayısıyla çözüm de üretmiyorlar. 6.5 milyara ulaşan dünya nüfusuna oranla sayıları bir hayli az olan duyarlı insanların oluşturdukları sivil toplum örgütlerinin çabaları da ne yazık ki bu konuda yeterli değil" dedi.

Dünyadaki sorunların çözümüne katkıda bulunmanın en önemli yollarından birinin de dünyada olan bitine duyarlı, çevresinden kendini sorumlu hisseden insanların sayısının arttırılması ve insanları bu yönde bilinçlendirmek olduğunu belirten Muradi, 'Dünya İnsanlık Günü' ile birlikte insanlık adına hiçbir şey yapmamış insanların kendilerini sorgulaması ve eyleme geçmesini sağlayarak, insanlık adına çok az yapılanları daha çok yapmaya teşvik edeceklerini anlattı. Muradi, bu konuda insanlarda bir farkındalık oluşturarak, onları uyarmanın yanında insani değerlerin daha çok açığa çıkmasını ve dünyada yardımlaşma bilincinin arttırılmasına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Yüreğinde nokta kadar insanlık sevgisi olan herkesin 'Dünya İnsanlık Günü' ile birlikte kendisini sorgulayıp, insanlık adına bir şeyler yapacağına inandığını vurgulayan Muradi, "Böylece dünyada insani bir anlayışın yaygınlaşacağını ve bunun da dünya barışına katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Ve yine inanıyoruz ki, resmi-sivil, örgütlü-örgütsüz, kadın-erek, yaşlı-genç dünyadaki tüm insanlar kısa sürede bugünü çok önemseyecekler. Varlıklıların yoksula, bilgilinin cahile, şanslının şanssıza, sağlıklının engelliye ve tüm insanların çevreye ve insanlığa karşı kendini sorumlu hissettiği bir dünyanın oluşmasına büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Aynı zamanda Roteryan olan Mersinli işadamı Mürsel Esirgemez tarafından önerilen ve Mersin Rotary Kulübü tarafından da onaylanan 'Dünya İnsanlık Günü' fikrinin sahibi olmanın bir onur olduğunu vurgulayan Muradi, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ama bizim için en büyük onur bu fikrin filizlendireceği insanlık adına bir şeyler yapma bilincinin yayılması, insanların yılda bir kez de olsa başkaları için bir şeyler yapma arzusunu duymaları ve bunların insanlığa sağlayacağı yararlar olacaktır. Mersin'den dünyaya armağan olan '29 Kasım Dünya İnsanlık Günü' bugünden kutlu olsun, kalpleri insanlığa açsın."
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 17:33:38
Güncelleme :12 Ağustos 2009 Çarşamba 17:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?