5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

3. Yapı ve Emlak Fuarı'na doğru...

Mersin 3. Yapı ve Emlak Fuarı, 22 Nisan tarihinde başlıyor. Yenişehir Fuar Alanı'ndaki fuara bu yıl yurt içi ve yurt dışından 120 firma katılacak.

Fuarın açılışı nedeniyle Meclis Başkanı Faik Burakgazi ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir toplantı düzenleyen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, özellikle bu pazar daralmasının, bu ekonomik sıkıntının yaşandığı bir dönemde, bu fuarı yaparak önemli bir olguyu ortaya koyduklarını söyledi.

Mersin'in bu konuda iddialı olduğunu vurgulayan Aşut, fuarın bu yılki sloganının ise, 'Avrupalı yazlıkçıların Mersin tercihi' olarak belirlendiğini kaydetti.
Gerçekten de bu yönde hareket ettiklerini, satılan mallar ve satışların genelde Avrupalı yazlıkçıların Mersin'i tercih etme noktasında geliştiğini anlatan Aşut, "Pazar daralma sürecinin başlangıç noktasında, emlak ve yapı sektörünün bu süreçten en iyi şekilde fırsat ve avantajlarla çıkacak diye düşünüyorum. Pazar daralmasında ilk ve en büyük sıkıntıyı yaşayan emlak ve yapı sektörüydü. İlk çıkacak olan da bu sektör olacak diye düşünüyoruz. Bu mantıkla hareket ediyoruz. Tabi bunun fırsata çevrilmesi konusunda biz bu fuarı 22 Nisan'da açacağız. Emlak ve yapıda krizleri fırsatlara çevirmek, Mersin Emlak ve Yapı Fuarı'nda gerçekleşecek diye umut ediyoruz" dedi.

Bu yıl fuarda 120 firmaya ev sahipliği yapacaklarını, yurt dışından Suriye, Ürdün, Irak, İran ve Kuveyt'ten heyetler geleceğini söyleyen Aşut, "Yabancılar alternatif turizmle ilgili çalışma yapacaklar. Hollanda, Belçika ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin yazlık alımları konusunda da yoğunlaştığı Mersin'de, Suriye'den de ilgi büyük olacak diye düşünüyoruz. Çünkü bu yönde bilgi alış-verişi devam ediyor. İklimi ile turizm potansiyeli ile son yıllarda dikkatlerin çevrildiği Mersin'in sahip olduğu ulaşım olanakları, özellikle tercih nedeni olarak görülüyor" diye konuştu.

Her yıl 4 gün olarak gerçekleşen fuarın bu yıl talep üzerine 5 güne çıkarıldığını belirten Aşut, şöyle devam etti: "Geçmiş dönemde yapılan fuarlarda 150 firma yer almıştı. Katılımcı firmaların büyük çoğunluğu ve ziyaretçilerin memnun ayrıldığı ve önemli iş bağlantılarının kurulduğu önceki fuarlarda, Suriye, Irak ve Libya'dan mütaahhit ve inşaat malzemeleri alıcıları ziyarete gelmişler ve bir çok Türk firması ile bağlantılar kurmuşlardı. Bu fuarda da bir çok konut satışı gerçekleştirecekler diye umuyoruz."

Forza Fuarcılık Mersin Proje Koordinatörü Sait Topbaş da, krizin vurduğu en önemli sektörlerden birinin de inşaat sektörü olduğunu hatırlatarak, geçen seneki katılımcı firmaların bir kısmının kriz nedeniyle yok olduğunu söyledi. Topbaş, buna rağmen Mersin'in diğer illere göre bu krizi daha hafif gördüğünü belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?