5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

3.400 öğrenciden dev gösteri

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Mersin'de de coşkuyla kutlandı. Etkinlikler kapsamında tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda gerçekleştirilen törende tribünler ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Mersin Valiliği tarafından organize edilen kutlamalara Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sıcak ve güneşli hava nedeniyle saat 17.00'de başlayan kutlamalara yoğun ilgi gösterildi. Eline ay-yıldızlı Türk bayrağını alan Mersinliler adeta stada akın etti.

Buradaki tören Vali Aksoy, Tuğamiral Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'ın, törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, 'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90. yıldönümünü kutlamanın haklı gururu ve sevincini yaşadıklarını söyledi. Gül, "Bu bayramın ulusumuza ve tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından bir öğrenci 'Atatürk'ün Gençliğe Hitabı'nı okurken, törene katılan tüm öğrenciler 'Gençlik Andı'nı birlikte seslendirdi. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin de okunduğu kutlamalar, öğrencilerin rengarenk giysileriyle katıldığı tören geçidiyle devam etti. Tribünde yer alan yaklaşık 2 bin 500 öğrencisi ise kırmızı ve beyaz tişötlerle, oturum planlarına göre; 'Türküz Güçlüyüz' yazısını oluşturdu. Tribünlerde ayrıca renkli kartonlarla; 'Bu Vatan Hepimizin', 'Laikliğe Bağlıyız', 'Atam İzindeyiz' sözlerine yer verildi.

Saha içindeki yaklaşık bin öğrenci ise Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk dansları gösterilerinin yanı sıra teakwando ve jimnastik gösterisi yaptı. Mersin Üniversitesi Modern Danslar Topluluğu üyeleri tango oynadı. Stattaki kutlamaları diğer öğrencilerin birbirinden renkli görüntüleriyle son buldu.

Törenin ardından Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, sahaya inerek öğrencilerle birlikte '10. Yıl Marşı'nı söyledi. Mersin'deki gösterileri, fon grubu ile birilikte 50'nin üzerindeki okuldan yaklaşık 3 bin 400 öğrencinin hazırladığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 19:34:52
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 19:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?