1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

3 bin kişiye sıcak yemek

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ‘Mersin İftar Sofralarında Sevgi ve Kardeşliği Paylaşalım’ sloganı ile hayata geçirilen ‘Gönül Sofrası’ projesi kapsamında, yoksul vatandaşlara yemek dağıtımı yapacak olan 3 seyyar yemek dağıtım aracını uğurladı.

Valilik binası önünden, evlere iftar yemeği dağıtmak üzere hareket edecek olan araçlar uğurlanmadan önce kısa bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, araçların günde 3 bin vatandaşa yemek dağıtacağını belirterek, proje dahilinde tüm Mersinlilerin bir arada bulunmasını sağlayacak iftar programlarının da yapılacağını söyledi.

Programların Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde belirlenen 3 sabit merkezde düzenleneceğinin altını çizen Güzeloğlu, bu merkezlere gelemeyecek durumda olan vatandaşlara yemek dağıtımının evlerine gidilerek yapılacağını bildirdi. Hangi bölgeye ne kadar yemek gideceğinin önceden belirlendiğine vurgu yapan Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“İhtiyaç sahiplerinin kapısı çalınarak yemekleri teslim edilecek. Kimisinin sofrası kurulacak, kimisinin kaplarına yemek konularak ihtiyaçları karşılanacak. Kapları olmayanlara da biz kendi kaplarımızla yemeklerini vereceğiz. Bugünden itibaren başlayan bu hizmetimizde talep artıkça sayıyı ve dağıtacağımız yerleri çoğaltacağız. Bugün itibariyle yaklaşık bin haneye yemek ikramında bulunacağız. Bize başvurular geldikçe bu sayıyı her gün artırarak devam ettireceğiz. Ben yemek firması sahibine, çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Güzeloğlu, açıklamasının ardından Yenişehir, Akdeniz, Mezitli ve Toroslar’da yaşayan yoksul vatandaşlarımızın sofralarını kuracak araçları ve personeli uğurladı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2012 Cuma 18:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?