2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

3 plaja daha 'Mavi Bayrak'

Mersin'de bu yıl 3 plaja daha "Mavi Bayrak" verildi. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, yapılan çalışmalar sonucunda Mersin'de "Mavi Bayrak" ile ödüllendirilen plaj sayısının 6'ya yükseldiğini bildirdi.

Vali Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, gerekli standartları taşıyan, nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan "Mavi Bayrak"ın, temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolü olduğunu belirtti.

"Mavi Bayrak"ın aynı zamanda plajlar için temiz deniz suyu, sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimini temsil ettiğini vurgulayan Aksoy, "Mavi Bayrak, uluslararası niteliği ile de turizm açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Çünkü tatil yapmak için bilmediği, yeni tanıyacağı bir yere giderken, insanların uluslararası garanti içeren ve özelliklerini bildiği bir plaja gitmek için plan yapması kolay olmaktadır. 'Mavi Bayrak' bu nedenle güçlü bir araçtır" dedi.

Avrupa'da 30 ülke olmak üzere dünya çapında toplam 42 ülkede "Mavi Bayrak" uygulandığını kaydeden Aksoy, Mavi Bayrak Programı Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen, Türkiye temsilciliğini Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) yaptığı "Mavi Bayrak" ödüllü plaj sayısının artırılması amacıyla "İl Mavi Bayrak Komisyonu" oluşturulduğunu ifade etti.

Vali Aksoy, Mersin genelinde deniz suyu numune alım noktalarının tespiti, analiz sonuçlarının takibi ve değerlendirilmesi, kriterlere uygun olan noktaların sürekliliğinin sağlanması, uygun olmayanların ise kirlilik kaynaklarının araştırılarak gerekli önlemlerin alınması çalışmalarını yürüten komisyonda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün yer aldığını dile getirdi.

Bu çerçevede bu yıl başvurusu yapılan 3 tesisin daha "Mavi Bayrak" aldığını bildiren Hüseyin Aksoy, 2006 yılında sadece Bozyazı'daki Anemurion Oteli'nin "Mavi Bayrak" aldığını, geçen yıl ise Atakent Beldesi'ndeki Altınorfoz Oteli ve Yeşilovacık Beldesi'ndeki Mia Resorts Pinepark Holiday Club ile mavi bayrak sayısının 3'e çıktığını, bu yıl da yapılan çalışmalar sonucunda Kumkuyu Beldesi'nde Olbios Marina Resort, Atakent Beldesi'nde Mediterranean Otel ve Taşucu Beldesi'nde İntermot Boğsak Motel'in "Mavi Bayrak" almaya hak kazandığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 13:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?