3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

3 Semavi din, iftarda buluştu

Mersin'de 3 semavi dinin temsilcisi iftar yemeğinde buluştu.

Mersin Mardinliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından organize edilen ve 'Dinlerin Hoşgörüsü' adı verilen iftar yemeğinde, farklı dinlere mensup ruhani liderler bir araya geldi.

Yeni Mahalle'de kurulan iftar çadırında düzenlenen yemeğe; Vali Hüseyin Aksoy, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Spiro Teymur, Mersin Latin-Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari, Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Müftü Vekili Bünyamin Akkoç, Mersin Mardinliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Özdemir ve çok sayıda da vatandaş katıldı.

Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Spiro Teymur, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında, farklı dinlere mensup ruhani liderler olarak iftar yemeğinde bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Teymur, semavi dinlerin ortak mesajının; barış, kardeşlik ve sevgi duyguları olduğunu ve bu duyguların en güzel örneklerinin de düzenlenen etkinlikte ortaya konulduğunu vurguladı.

Mersin Latin-Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari de, farklı dinlere mensup insanların bir araya gelip insanlık ailesine ortak mesajlar vermesinin oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Ferrari, Mersin'den yükselen sesin de inanç, barış ve sevgi olduğunu belirtti.

Akdeniz Müftü Vekili Bünyamin Akkoç ise, Mersin'in birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Bizim inancımız sevgiyi, kardeşliği, dostluğu, adaleti, yardımlaşmayı ön gören bir dindir. Birbirinizi sevin ki, cennete girin. İman etmedikçe cennete gidemezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Sevgiyi, imanın gereği olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü. Bu nedenle 3 semavi dinin temsilcisinin bir araya gelmesi önemli" dedi.

Mersin'de yaşayan Mardinlilerin kurmuş olduğu bir dernek vasıtasıyla düzenlenen iftar yemeğinin, farklı dinlere mensup ruhani liderleri bir araya getirdiğine dikkat çeken Vali Aksoy, Mardin ve Mersin kentlerinin belirli konularda benzerlikler gösterdiğini, farklı dinlere ve farklı kültürlere mensup insanların bir arada ve hoşgörü içerisinde yaşadığı kentler olduğunu söyledi. Vali Aksoy, "Bu hoşgörü de geçmişte olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Düzenlenen iftar yemeğinde bunun en güzel örneklerini sergiledik. Bunu da toplumun tüm kesimlerine ve tüm dünyaya bir mesaj olarak verdik ve bu mesajı vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 09:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?