3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

3 ton altın Tarsus'ta heyecan yarattı

Mersin'in Tarsus ilçesinde özel bir firma, üç ton altın olduğu ileri sürülen bir evin bahçesinde altın arama çalışması başlattı.

Gözlükule Mahallesi'nde İbrahum Urbay'a ait evin bahçesinde başlatılan altın arama çalışmaları 3 gündür devam ediyor. Saruhan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Saruhan'ın başlattığı altın arama çalışmaları mahalle halkını oldukça heyecanlandırdı.

Altın olduğu iddia edilen alanda iş makineleriyle aralıksız çalıştıklarını belirten Saruhan, beklentilerinin düşündüğü gibi şekillenmediğini belirterek "Aylar öncesinde yabancı uzmanlarla yaptığım görüşmelerde, ben yasanın verdiği ölçüde bir kazı yapılmasını istedim. Bu çalışmayı kanun çerçevesinde yapıyorum. Ruhsat aldım. Çalışıyoruz. Üç günlük çalışmada her ne kadar bir sonuç
alamadıysak da ümitlerimizi kesmedik. Arıyoruz. Temennimiz bu altınları gün yüzüne çıkarmak" dedi.

Saruhan, kazı çalışmaları sonunda altın çıkarsa mahalle halkıyla paylaşacağını belirterek, "Aman Maliye Bakanı duymasın" diye espri yaptı. Altın arama çalışmalarının yapıldığı evin sahibi İbrahim Urbay ise evinin bahçesinde altın olduğu iddialarının kendisini şaşırttığını belirterek, kazı çalışmalarını merakla izlediğini söyledi.

Mahallelerinde altın olduğuna inanmadıklarını söyleyen bazı vatandaşlar da kazı çalışmaları sonucunda altın değil de tarihi eser çıkacağına inandıklarını ifade etti.
Polis nezaretinde kazı çalışmalarının birkaç gün daha süreceğini bildiren firma yetkilileri ise umutlu olduklarını söylediler.

Öte yandan altınların bulunması halinde yüzde 50'sinin devlete, yüzde 40'ının kazı çalışmasını yapan firmaya, yüzde 10'unun da ev sahibine verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 13:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?