5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

3.Yörük Şöleni yapıldı

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Hacıalanı Köyü'nde düzenlenen "3. Yörük Şöleni" etkinlikleri kapsamındaki eşek yarışı büyük ilgi gördü.

Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen şölene, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, AK Parti Ankara Milletvekili Remziye Öztoprak, Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir, Mezitli Belediye Başkanı, Uğur Yıldırım ve binlerce kişi katıldı.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe şölende yaptığı konuşmada, "Orta Asya'dan Anadolu'ya, buradan da Avrupa içlerine yürümüşüz. Özümüz, mayamız, kökümüz bir. Hepimiz Yörüğüz. Birkaç on yıl önce yerleşene Türkmen demişler. Göçe devam edene Yörük demişler. Ancak bu coğrafyada yaşayan herkes Türk'tür, mayasıyla Yörüktür Yörük Türküdür. Bu böyle biline. Bu şenlikler. Özümüzü, kültürümüzü, bizi biz yapan değerleri tanıma, çocuklarımıza, gençlerimize, gelecek kuşlaklara aktarma bakımından son derece önemli" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er ise konuşmasında şunları söyledi:
"Hep yürüyen ve göçen Yörükler Anadolu'yu yurt edinmiş. Biz millet olarak çadırlardan cihan imparatorluğu çıkarmış bir milletiz. Bu millet ki cihan imparatorluğu çıkarmış. Bu millet bu dağların şanı, şerefi ve neşesi. Anadolu'yu yurt yapan atalarımıza minnet duyarız. Büyük bir büyük bir cihan imparatorluğu çıkaran bu millete saygıyla, sevgiyle eğilirken o yüce milletin devamı olan büyük Türk Milletine de saygılar sunarız."

Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalar düzenlendi. Yarış öncesinde sahiplerine zor anlar yaşatan eşeklerin yarışı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Birbirlerinden hoşlanmayan eşekler yarış öncesinde kavgaya tutuşunca ilginç görüntüler meydana geldi.

Geçen yılın birincisi "Karakaçan" isimli eşekle Soner Evci birinciliği bu yıl da kaptırmayarak büyük ikramiye 500 TL'yi aldı. Onun ardından finişe giren "Karaca" isimli eşekle Süleyman Bayraktar 2., "Bozkulak" isimli eşeğiyle de İlyas Evci 3. oldu.

Şölende konser veren Dilberay ve Hasan Yılmaz şölene katılan vatandaşlara müzik ziyafeti çekti. Günün sonunda ise yapılan Yörük Güzeli yarışmasında ise Ayşe Gül Aslan birinci, Durdane Şeyma Şahin ikinci, Cennet Özgür üçüncü olurken Tuğba Yalçın ise sempati güzeli seçildi. Dereceye giren Yörük Güzellerine beyaz eşya hediye edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 15:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?