4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

30 bin aileye gıda yardımı

AKDENİZ BELEDİYESİ'NDEN 30 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, 'Ramazan Ayı' kapsamında bölgede maddi durumu iyi olmayan toplam 30 bin aileye gıda yardımında bulunulduğu bildirildi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmaların, ilçedeki 56 mahalle muhtarlarıyla koordineli bir şekilde yürütüldüğü, gıda paketlerinin de ailelere koliler halinde dağıtıldığı kaydedildi. Hayırsever işadamlarının da desteğiyle hazırlanan ve içerisinde; yağ, şeker, makarna, pirinç, bulgur, kurufasulye, mercimek, şehriye, nohut, salça, zeytin ve çay gibi gıdaların bulunduğu ve her biri 25 kilo ağırlığındaki gıda kolilerinin, oluşturulan ekipler tarafından, araçlar eşliğinde ve aynı anda farklı mahallelerde dağıtılarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığı belirtildi.

Gıda yardımları hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, mahalle muhtarlarıyla ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda önce yardıma muhtaç ailelerin tespit edildiğini, ardından yardım paketlerinin insanları rencide etmeden dağıtıldığını anlattı. Gıda kolilerinin özellikle akşam saatlerinde evlere teslim edildiğini kaydeden Türk, "Gıda paketlerini halkımıza ulaştırırken duygularını rencide etmiyor, insanlarımızın gururunu incitmeyecek şekilde hareket ediyoruz. Gerçekten de gönül isterdi ki hiçbir insanımız böyle yardımlara muhtaç kalmasın. Fakat bu konudaki gerçekliğimiz maalesef içler acısıdır. Ülkemizde milyonlarca insanımız işsizlik ve yoksullukla mücadele etmektedir" dedi.

Ramazan Ayı'nda birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularının daha da arttığını ifade eden Türk, yoksul ve yardıma muhtaç ailelerin her zaman yanında olduklarının altını çizdi. Belediyelerin asli ve klasik görevlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik görevinin olduğuna da işaret eden Türk, "Sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışı, daima ön planda tuttuğumuz ana ilkelerimizdendir. Bu nedenle Ramazan Ayı'nda ihtiyaç sahibi ailelerimizin gönlünü hoş etmek, onları bir nebze de olsa sevindirebilmek için 30 bin gıda paketi hazırlandı ve ekiplerimizce dağıtımına başlandı" diye konuştu.

Türk, geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve aynı anda farklı mahallelerde süren gıda dağıtımının birkaç gün içinde tamamlanacağını belirterek, "İmkânlarımız ölçüsünde ihtiyacı olan ailelerimize yardımlarımız sürdürecek. Gıda kolilerimizin sağlanması ve dağıtımında bizlere destek veren tüm kurum, kuruluşlara, hayırsever işadamlarımıza, muhtarlarımıza ve gece geç saatlere kadar çalışan tüm personelimize de teşekkürü borç biliyorum" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 16:42:03
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 17:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?