4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

30 kursiyer sertifikalarını aldı

DOĞALGAZ KAYNAKÇI VE TESİSATÇILARI SERTİFİKALARINI ALDI

Mersin'de ilk defa düzenlenen 'Doğalgaz Kaynakçılığı ve Tesisatçılığı Eğitim Projesi' kapsamında açılan kursu başarıyla tamamlayan toplam 30 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aksa Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından ortaklaşa yürütülen ve Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen, 'Doğalgaz Kaynakçılığı ve Tesisatçılığı Kursu' tamamlandı. Doğalgaz bağlanacak olan konut veya işletmelerin, ana hat ile konut arasındaki tesisat işlerini yapacak kaynakçı ve iç tesisat işçilerinin yeterlilik belgesi alabilmesi amacıyla düzenlenen kursa katılan ve başarılı olan kursiyerlere sertifikaları yapılan törenle verildi.

Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, mesleki gelişimi önemsediklerini ve bu konuda oldukça önemli çalışmalar ortaya koyduklarını ifade ederek, Aksa Gaz Dağıtım A.Ş. ile imzalanan protokolle birlikte hayata geçirilen, 'Doğalgaz Kaynakçılığı ve Tesisatçılığı Eğitim Projesi'nin de önemli bir misyon üstleneceğine inandığını dile getirdi. Gül, doğalgaz sektörünün Mersin için henüz çok yeni bir sektör olduğuna işaret ederek, kısa bir zaman diliminin ardından kentin doğalgazla tanışacağını, bu nedenle söz konusu sektörde nitelikli elemana ihtiyaç duyulacağını anlattı. Gül, açılan kursun da bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olduğunu belirtti.

Aksa Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Hamit Özdemir ise, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından hazırlanan yönetmelikler kapsamında sertifikası olmayan doğalgaz tesisatçısı ve kaynakçı ustalarının sektörde faaliyet gösteremeyeceğini hatırlattı. Özdemir, doğalgaz iç tesisatçılık, doğalgaz elle elektrik ark ile oksi-asetilen ve argon kaynakçılığı kursları için başvuruların da devam ettiğini belirtti. Mersin'deki işsizlik oranının oldukça yüksek olduğuna işaret eden Özdemir, hayata geçirilen kurslarla birlikte hem istihdama katkı sunacaklarını, hem de sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanı yetiştireceklerini anlattı. Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

DOĞALGAZ KAYNAKÇI VE TESİSATÇILARI SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 17:55:04
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 22:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?