9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

30 yıl sonra keşfedilen güzellik

Türkiye'de Fethiye-Antalya kara yolu üzerinde, Akdağ'ın eteklerinde kayalar içinde yer alan Saklıkent'in bir benzeri de Mersin'de bulunuyor.

Kapızağızı Vadisi görenleri hayran bırakıyor. Yıllarca sadece Mersin'in Çamlıyayla İlçesine bağlı Sarıkavak Köylüleri tarafından bilinen tabiat harikası vadide Saklıkent gibi iki yanı sarp kayalıklardan oluşuyor. Orman Bölge Müdürlüğünün orman yangınları için yol açması ile ulaşımı kolaylaşınca gün ışığına çıkan Kapızağızı Vadisi'nde salla gezinti yapılabiliyor. Suyun her türlü rengini sergilediği vadinin Mersin'e uzaklığı 80 kilometre.

Cehennemdere üzerinde bulunan yaklaşık 300 metrelik vadinin her yanından kaynak suları akıyor. Vadiden çıkan sudan birçok köy su ihtiyacını karşılıyor. Kapızağızı Vadisinden daha önce fazla bilinmediğini belirten Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, kendilerinin orman yangınlarına daha kısa mesafeden ulaşmak için yol açtıklarını ve vadi üzerine bir köprü inşa etmeleri ile vadiye ulaşmanın daha kolay hale geldiğini söylüyor.

Vadinin bir tabiat harikası olduğunu dile getiren Gözükara, buranın korunması için çaba göstereceklerini belirtiyor. Kapızağızı Vadisinin hemen önünde bulunan arazinin sahibi Necmettin Eker ise, yıllarca burayı fazla kimsenin bilmediğini dile getirerek,"Daha önce yol olmadığı için buraları kimse bilmezdi. Fakat yol ve köprü yapıldı. Artık öğrenenler geliyor."dedi.

Samanyolu
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 02:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?